Nilam Resources, голям инвестиционен холдинг в Южна Америка, обяви интереса

...
Nilam Resources, голям инвестиционен холдинг в Южна Америка, обяви интереса
Коментари Харесай

Инвестиционен гигант планира да купи Биткойн за $1.7 милиарда

Nilam Resources, огромен капиталов холдинг в Южна Америка, разгласи интереса си към екосистемата на Биткойн (BTC).

С проектите си да влага до $1.7 милиарда, компанията има за цел да придобие към 24,800 единици Биткойн , отбелязвайки стратегическа диверсификация на портфолиото си.

В гонене на тази цел Nilam Resources е почнала диалози с Xyberdata Ltd, с цел да си обезпечи цялостна благосъстоятелност върху профилирана компания, наречена MindWave. MindWave ще служи като настойник на закупените BTC, като седалището ѝ е планувано в Мавриций. Наред с Биткойн Nilam Resources има намерение да изследва и други криптовалути, като ги употребява като поръчителство за вложения във високодоходни планове в цифровия и софтуерния бранш.

Този ход нарежда Nilam Resources като модернист в корпоративните вложения в региона на Биткойн, като подхожда на тактиката на компанията да се възползва от новаторските благоприятни условия в цифровата стопанска система. В вероятност компанията планува евентуални бъдещи проекти за MindWave, в това число опцията за обществено листване.

Корпоративното разбиране на Биткойн като стратегически клас активи е във напредък, следвайки образеца на пионери като MicroStrategy Inc. От август 2020 година включването на Биткойн в активите на MicroStrategy сътвори казус за институционалните вложители. Агресивната тактика за струпване докара до това, че активите на MicroStrategy в Биткойн доближиха обилни равнища, вдъхвайки доверие в цифровия актив измежду институционалните кръгове.

Майкъл Сейлър, движещата мощ зад тактиката на MicroStrategy за Биткойн, се застъпва за флагманската криптовалута като хедж против стагнацията на обичайните активи. Изглежда, че Nilam Resources съгласува тактиката си с тази вероятност, признавайки капацитета на Биткойн като средство за предпазване на стойност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР