Никотинът в тютюна и пурините в месото са химически роднини

...
Никотинът в тютюна и пурините в месото са химически роднини
Коментари Харесай

Алергичните към кафе развиват непоносимост към боб и грах

Никотинът в тютюна и пурините в месото са химически родственици на кофеина
Сред питателните алергии има и една не доста постоянно срещана – към кафе. Тя е най-лошият призрачен сън на всеки фен на напитката. Болестта може да се прояви ненадейно и няма други способи за „ изцеление “, с изключение на изцяло да спрете да пиете кафе.

Симптомите са същите като при всяка друга алергия: кожни (сърбеж, уртикария, подуване), дихателни (бронхоспазъм, ринит), храносмилателни (повръщане, диария, коремна болка). Алергията към кафе може да се прояви също под формата на мигрена, студени тръпки и интензивен пулс. Понякога хората стартират да кихат от миризмата на кафе. Бъдете деликатни - може би това е начален етап на алергия.

Ако забележите, че тялото ви реагира след пиянство на кафе, незабавно вземете антиалергично лекарство. Ако се почувствате по-добре, това значи, че сте алергични към напитката. Препоръчително е също, в случай че имате алергична реакция, да пиете деен въглен (1 таблетка на 10 кг тегло) в продължение на 30 дни, 2 часа преди закуска. Но имайте поради, че не е допустимо изцяло да се отстранен алергиите. 

Непоносимостта към кафе може да бъде породена от реакция към кофеина или хлорогеновата киселина в него. Но не забравяйте, че кофеин се съдържа и в чая, кока-колата, какаото и по този начин обичания шоколад. Доказано е също, че при хранителна алергия към кафе постоянно се развиват кръстосани алергични реакции към бобови растения. Това значи, че ще би трябвало да се откажете от боба и граха. Освен това никотинът, съдържащ се в тютюна, и пурините в месото са химически родственици на кофеина. Бъдете деликатни! 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР