Никола Йокич вкара 32 точки и взе 12 борби, а

...
Никола Йокич вкара 32 точки и взе 12 борби, а
Коментари Харесай

Шампионът в НБА Денвър Нъгетс започна плейофите с успех над Лос Анджелис Лейкърс

Никола Йокич вкара 32 точки и взе 12 битки, а защитаващият купата си в НБА тим на Денвър Нъгетс се оправи със силата на ЛеБрон Джеймс и Лос Анджелис Лейкърс със 114:103 в първа среща от плейофа на Запад.

Още двама от значимите играчи на Нъгетс потвърдиха, че неслучайно имат статут на звезди, откакто във значимата среща също записаха дабъл-дабъл. Джамал Мъри вкара 22 точки и прибави 10 подавания, а Антъни Гордън остана с 12 точки и 11 рибаунда. Близо до подобен резултат остана Майкъл Портър-джуниър, завършил мача с 19 точки и 8 отскочили от таблото топки.

За Лейкърс Джеймс завърши мача с 27 точки, а Антъни Дейвис остана с 32 и 14 битки. Въпреки сериозното присъединяване в мача на въпросните двама водачи на отбора, Лейкърс търпи девета поредна загуба от този съперник. За Леброн пък това е персонално четвърта загуба в първа среща от елиминациите от 17 участия.

Кентавиус Колдуел-Поуп, който вкара всичките си 12 точки в мача след почивката, се трансформира в един от триото съвършени стрелци от тройката, когато Нъгетс поведоха със серия от 13:0 при започване на третата част.

Майкъл Портър се показа чудесно в мача, както треньорът и Майкъл Малоун предвижда, че ще го направи, след тежка седмица за фамилията му. Един от по-малките му братя Кобан Портър беше наказан на шест години затвор за предизвикала гибел злополука при шофиране в нетрезво положение в петък. Друг негов брат – гардът на Торонто Джонти Портър, осъден от НБА за залагане на баскетбол и откриване на поверителна информация на други участници в залагания, ще бъде изправен пред съда.



Минесота се оправи вкъщи с Финикс със 120:95 и също стартира серията с триумф в първия кръг на Западната конференция. Антъни Едуардс вкара 18 от всичките си 33 точки в третата част на мача, а също по този начин взе 9 битки. Карл Антъни Таунс добави 19 пункта, а Никиейл Александър-Уокър завърши с 18 точки, при 7 от 12 изстрела от игра. Руди Гоберт като че ли нямаше ден при стрелбата с 14 точки, само че пък взе 16 битки под кошовете, с цел да помогне за първата победа на Горските вълци в първи плейофен кръг от 20 години насам.

Кевин Дюрант остана с 41 точки и 11 точни изстрела от 17 игрови. Гостите от Финикс изоставаха в средата на мача, най-много поради Дюрант съумяха да понижат преднината на Минесота при започване на четвъртата четвърт, само че не задоволително за поврат. Дивайн Буукър остана с 18 точки, а Брадли Бийл с 15.

Ню Йорк Никс победи Филаделфия със 111:104 на старта на елиминациите на Изток, като с по 22 точки за тях се отличиха Джош Харт и Джейлън Брънсън. Много мощно игра и Дюс Макбрайд с 21 точки, които бяха фундаментални, с цел да не се допусне поврат.

Макбрайд действително вкара 13 точки във втората част, когато Джоел Ембийд трябваше да напусне, защото изглеждаше, че наранява още веднъж оперираното си ляво коляно при забивка. Но Ембийд се завърна и изведе 76-ърс. Но Джош Харт означи няколко значими тройки през четвъртата четвърт, с цел да помогне на Никс да се измъкнат. Също по този начин Харт добави и 13 битки в мача.

.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР