Ние си правим сметката без кръчмаря. Това признание за хаоса

...
Ние си правим сметката без кръчмаря. Това признание за хаоса
Коментари Харесай

Правим си сметката без кръчмаря, призна Ангелов за ваксините

" Ние си вършим сметката без кръчмаря. " Това самопризнание за хаоса във имунизационната акция на управляващите направи здравният министър Костадин Ангелов пред публицисти във Варна, където през днешния ден е на посещаване. Затова е Ангелов не може да поеме ангажимент.

" Не мога да поема ангажимент, тъй като резултатът не зависи от нас. "

Няма изясненост по кое време още веднъж ще проработят т.нар " зелени коридори " за имунизиране против ковид на искащи пациенти, откакто се оказа, че от " АстраЗенека " доста лимитират доставките си от препарата.

Сега в последна сметка, вместо обещаните до края на февруари над 142 хиляди дози ще дойдат 53 хиляди и то не се знае тъкмо в какви периоди

Ангелов още веднъж разкритикува дейностите на производителите, определяйки ги като " корпоративни реакции ", макар че изрече терзанията си, че в отговор на това против него ще стартира медийна акция.

" План Б " има и той е обвързван с спомагателни количества от 1 млн. дози от " Пфайзер " и към половин милион от " Модерна ". Проф. Ангелов беше безапелационен, че от всички видове ваксини има поръчани дози за по 3 млн. жители и също така всеки с първа доза ще получи и втора.

При съществуване на ваксини всеобщата имунизация ще бъде обновена незабавно.

На въпрос дали можем да внесем съветската ваксина " Спутник V " Костадин Ангелов изясни, че на равнище Европейската организация по медикаментите към момента документите се преглежда.

България е част от Европейски Съюз и към момента чака решението на европейските специалисти. Едва по-късно идва решението на Европейска комисия за позволение за приложимост. " Когато това се случи, имаме подготвеност да поръчаме дози оттова ", отговори Ангелов.

По думите му към този момент в Кюстендил, Шумен и София се усеща напън върху лечебните заведения, само че при опазване на темпото на ваксиниране " до месец-месец и половина ще имаме цялостен надзор върху епидемията ". " Нека хората, вместо да чакат локдаун, да си носят маските, да си дезинфекцират ръцете и да не се събират на огромни групи ", прикани той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР