Независимо от забраната за пускане на фойерверки и бомбички по

...
Независимо от забраната за пускане на фойерверки и бомбички по
Коментари Харесай

Пишман бомбаджия си пръсна главата с празнична самоделка в Германия

Независимо от възбраната за стартиране на фойерверки и бомбички по улиците в Германия, въпреки всичко тук-там канонадата се състоя и даже не се размина без жертви.

24-годишен безусловно си откъсна главата при опит да изрази насладата си от настъпването на Новата година, активирайки самоделна бомбичка в Риц-Нойендорф близо до Франкфурт на Одер, написа в. „ Билд “.

Подложени на възбрана да изстрелват фойерверки в по-голямата част от града, жителите на немската столица се пробваха да ги възпламеняват от домовете си в навечерието на новата година и това провокира десетки пожари в Берлин, в това число и в един супермаркет, съобщи Ройтерс.

Между среднощ и първите шест минути на 2021 година противопожарната работа в Берлин получи 18 сигнала за пожари, а по-късно имаше и още доста. Обичайно по улиците на Берлин излизат доста празнуващи хора и озаряват небето с пиротехнически средства в очакване на новата година. Този път обаче, управляващите не разрешиха потреблението им на някои публични места, в това число на 50 места в Берлин, с цел да няма събиране на доста хора.

Продажбата на фойерверки също беше неразрешена в навечерието на 31 декември, защото всички магазини, като се изключи тези за стои от първа нужда, няма да работят най-малко до 10 януари, в опит да се ограничи пандемията от ковид.

Край Бранденбургската врата в Берлин въпреки всичко имаше новогодишен концерт, проведен от телевизия Це Де Еф, само че без фенове. На закрито е позволено да се събират най-много две семейства или не повече от петима души. На публични места не може да се употребяват спиртни питиета.

За спазването на реда бяха ангажирани над 3000 служители на реда. Глобата за нарушаване на ограничаващите ограничения е най-малко 500 евро и най-много 1000.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР