Независимо на колко години са, някои мъже просто отказват да

...
Независимо на колко години са, някои мъже просто отказват да
Коментари Харесай

Някои мъже си остават Питър Пан доживот

Независимо на какъв брой години са, някои мъже просто отхвърлят да пораснат. Често държанието на подобен вид мъже припомня на историята на Питър Пан. Затова и не е инцидентно, че точно на този фиктивен воин е кръстен синдромът, открит от психоаналитика Дан Кили през 1983 година, написа вестник „ Сабах ”, представен от БГНЕС.

Синдромът на Питър Пан се следи при мъже сред 14 и 50 години и се окачествява със боязън от порастване, тичане от отговорност и детинско държание, изяснява клиничният психолог Мерве Кирна.

Мъжете с този синдром остават деца в речта и държанието си. Оставят положително първо усещане и хората, които не ги познават добре, ги считат за привлекателни.

Обикновено мъжете със синдрома на Питър Пан остават ергени, предпочитайки да живеят със фамилиите, в които са родени, с цел да избегнат отговорности и да водят удобен и нехаен живот. Освен това изпитват компликации да изберат специалност след довеждане докрай на образованието си.

Подчертавайки, че хората със синдром на Питър Пан нормално са прочувствено незрели, психологът Мерве Kирна декларира, че тези мъже показват своя яд като беснеят и своята горест и тъга с неволна наслада и детски смешки.

Тези мъже реагират несъответстващо на рецензиите и постоянно употребяват защитни изрази като: " Не знам " или " Не ми пука ". Те са мързеливи. Обикновено имат възприятие за принадлежност. Тъй като не са толерантни, изпитват компликации при основаването на другарства. След юношеството те вършат неимоверно изпитание да си намерят другарка. Въпреки това, държат девойките надалеч от себе си поради незрялото си държание. Чувствителността към отхвърлянето кара тези уязвими и нежни хора да се крият зад груби обноски. Те могат да бъдат с безчет сътрудници, преди да се потвърдят полово. Когато решат да бъдат с един човек, те са изцяло привързани към него и провокират страдание към себе си, с цел да не го изгубят.

Мъжете със синдром на Питър Пан нормално се отглеждат в среда, в която няма връзка или прочувствено шерване в фамилията.

Ето държанието на тези мъже в другите възрастови групи:

Между 12 и 17: Показват безнаказаност, безпокойствие, самотност и спорове на полови функции. Те избягат от отговорностите си и остават сами.

Между 18 и 22: В този стадий преобладават самоуверените, нарцистични и шовинистични настройки.

Между 23 и 25: Несигурно и общо положение на незадоволеност, търсене на помощ посредством недоволство от това неодобрение, злощастие и интервал на тежка рецесия заради усеща, каращи ги да се усещат неловко.

Между 26 и 30: Играят ролята на възрастен.

Между 31 и 45: Хора със синдрома на Питър Пан, които са женени, имат дете и работят, намират живота за отегчителен, имат монотонно всекидневие и са обезверени.

Над 45: Възрастните мъже демонстрират нападателно държание и депресивно въодушевление. Те желаят да си върнат младостта, да се опитат да бъдат още веднъж деца. Намират живота си за отегчителен и по тази причина желаят да се отдалечат от него.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР