Неврологът Александър Комаров коментира изследване на южнокорейски учени, според което

...
Неврологът Александър Комаров коментира изследване на южнокорейски учени, според което
Коментари Харесай

Невролог разсея мита за влиянието на бирата срещу деменцията

Неврологът Александър Комаров разяснява проучване на южнокорейски учени, съгласно което изпиването на чаша бира или чаша вино понижава риска от развиване на деменция с 21 %. Той разсея мита за въздействието на алкохолните питиета против деменцията в изявление за News.ru.

Според Комаров алкохолът не защищава от това заболяване, а го обостря и води до развиване на алкохолна деменция или болест на Пик. „ Развива се по-бързо при хора, които пият алкохол всекидневно. Алкохолът има негативен резултат при деменция от вида на Алцхаймер. Алкохолът съпътства болестта и в някои аспекти се комбинира със синдрома на Корсаков, което ще утежни прогнозата за възобновяване на пациента “, сподели неврологът.

Лекарят акцентира, че алкохолът предизвиква непоправима щета на тялото , без значение от количеството употребяван алкохол, защото държанието на човек се трансформира с ежедневната приложимост на алкохол. „ Дори в случай че пиете бутилка бира или чаша вино всеки ден, това е нездравословно, каквото и да споделят търговците на винарската промишленост. Алкохолът има директно подвластен съставен елемент и след месец пиянство на алкохол под формата на кенче бира или чаша вино ще ви трябват две кутии бира и две чаши, изключително за младежите “, заключи експертът.

По-рано Павел Бранд, невролог и специалист на телевизионния канал " Доктор ", сподели, че посредством игра на шах и други интелектуални игри има късмет да се забави развиването на заболяването на Алцхаймер.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР