Невижданите от години проливни дъждове в щата Рио Гранде, Бразилия,

...
Невижданите от години проливни дъждове в щата Рио Гранде, Бразилия,
Коментари Харесай

Кошмар: Водната стихия в Бразилия потопи футболно бижу за милиони

Невижданите от години проливни дъждове в щата Рио Гранде, Бразилия, доведоха до огромни наводнения. Те заляха и стадион „ Арена до Гремио “, издигнат през 2012 година за 205 млн. евро. Красивото оборудване е дом на известния футболен тим Гремио.

„ Мащабът на наводненията в градския регион Порту Алегри в Бразилия, където живеят над 4 милиона души, е голям. Хиляди домове бяха наводнени, градове откъснати, десетки починали, стотици изчезнали “, пишат локалните медии.

Гремио няма по какъв начин да играе домашен мачове скоро, тъй като стадионът е наводнен. Целият терен и част от административните пространства и съблекалните с залети. В момента се пресмята на каква стойност са вредите.  Същото е обстановката и на аерогарата в Порту Алегри.

Стадионът бе открит през 2012 година – 2 години преди Световното състезание, само че там не се игра мач от шампионата. През 2019 година обаче „ Арена до Гремио “ одобри 4 мача от Копа Америка, в това число и един от полуфиналите.

Бразилската федерация краткотрайно прекрати всички мачове на тимове от щата Рио Гранде до Сул, в това число и гостуванията. Това са Гремио, Интернасионал и Жувентуде.

Според управляващите наводненията в Южна Бразилия към този момент са засегнали повече от милион души. Около 200 000 трябваше да намерят краткотраен заслон. Близо 100 души починаха, а над 100 се водят за изчезнали.

 

 

Beira-Rio e arena do Grêmio cada vez mais tomados pelas enchentes, o vídeo mostra como estão os corredores do Beira-Rio
— Maria P (@damadanoite14)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР