Неповторимият Харисън Форд на 80: Хан Соло, Индиана Джоунс, Джак

...
Неповторимият Харисън Форд на 80: Хан Соло, Индиана Джоунс, Джак
Коментари Харесай

Харисън Форд от дърводелец до филмова легенда в 80 години път

Неповторимият Харисън Форд на 80: Хан Соло, Индиана Джоунс, Джак Райън, Рик Декард са функции, задоволителни за един артист да запише името си на " Алеята на Славата ". Но те не изчерпват опциите на многоликия Харисън Форд. Той е роден на 13 юли 1942 година в Чикаго, Илинойс, Съединени американски щати.

Син е на някогашната радиоактриса Дороти Ниделман и на рекламния шеф и някогашен артист Джон Уилям. Форд се записва в колежа " Рипън " в Рипън, Уисконсин с профил " Философия ". Започва да посещава сценичен клас в края на последната си година в колежа, с цел да преодолее срамежливостта си. Така се увлича по актьорската игра.

Но е незадоволен от предлаганите му функции и става самообразован професионален дърводелец, с цел да устоя брачната половинка и двете си дребни деца. Доказва се като надарен дърводелец и след сполучливото довеждане докрай на първия си контракт е покрит с нови поръчки. С началото на 80-те години идва и времето на Форд.

Той придобива международна популярност с основната си роля на Хан Соло в епичния научнофантастичен филм " Междузвездни войни: Епизод IV – Нова вяра " (1977), повтаряйки ролята в четири продължения в идващите 42 години. Следват " Индиана Джоунс ", " Блейд Рънър ", " Свидетелят ", за който е номиниран за " Оскар ", " Патриотични игри " и " Реална заплаха ", " Беглецът ", " Невинен до доказване на противното ", " Относно Хенри " и други

Харисън Форд не промени на амплоато си да построява изложба от мощни и запаметяващи се облици. А самото му наличие на екрана е към този момент белег за качество.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР