Неотдавнашното съобщение на Чарлз Хоскинсън, заявявайки, че Genesis идва“ предизвика

...
Неотдавнашното съобщение на Чарлз Хоскинсън, заявявайки, че Genesis идва“ предизвика
Коментари Харесай

Чарлз Хоскинсън отново разпали общността на Cardano

Неотдавнашното известие на Чарлз Хоскинсън, заявявайки, че „ Genesis идва “ провокира неспокойствие в криптовалутната общественост, намеквайки за идното стартиране на протокола Ouroboros Genesis за Cardano.

Тази актуализация съставлява забележителен прогрес в консенсусния механизъм на блокчейна , като има за цел да ускори сигурността, изключително за нови или завръщащи се мрежови възли.

Протоколът Ouroboros Genesis актуализира предходни итерации, в това число Ouroboros Classic, Ouroboros BFT и Ouroboros Praos. Той вкарва няколко новаторски функционалности за справяне с провокациите, пред които са изправени възлите по време на първичното им свързване или повторното присъединение към мрежата след неявяване.

Ключовите характерности на Ouroboros Genesis включват Ledger Peers, Lightweight Checkpointing, Limit on Eagerness (LoE), Genesis Density Disconnections (GDD) и Limit on Patience (LoP). Тези функционалности покачват сигурността, като подсигуряват, че възлите се свързват с доверени равнопоставени участници, откриват консенсус по историята на блокчейна и предотвратяват преждевременното вдишване на задължения към непотвърдени блокчейни.

Освен това Ouroboros Genesis интегрира механизми за в допълнение повишение на сигурността на мрежата. Ограниченията за връщане поддържат салдото сред еластичност и непоклатимост, до момента в който адаптивните мрежови настройки динамично трансформират логиката за избор на равнопоставени сътрудници и мрежовите конфигурации, с цел да понижат евентуалните опасности.

Очаква се стартирането на Ouroboros Genesis доста да усъвършенства сигурността на Cardano . Планиран за стартиране през третото тримесечие на 2024 година, протоколът сега минава през финалните стадии на създаване и тестване, с цел да се подсигурява безпроблемна интеграция и оптимална продуктивност при разнообразни условия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР