Необичайно сухото време забави годишната миграция на милиони червени раци

...
Необичайно сухото време забави годишната миграция на милиони червени раци
Коментари Харесай

Сухото време възпрепятства масовата миграция на раци на остров край Австралия

Необичайно сухото време забави годишната миграция на милиони червени раци от вътрешността на австралийски остров към океана, където те се чифтосват, оповестява Ройтерс.

На Коледния остров (Christmas Island) в Индийския океан, по-голямата част от който е оповестена за народен парк, живеят над 100 милиона червени раци. Членестоногите са неповторими за острова и са предпазени от австралийското законодателство.

Властите настояват, че „ извънредно сухите “ условия са попречили на миграцията през този сезон, когато нормално потоците от придвижващи се червени раци блокират придвижването на острова.

„ През последните 12 месеца паднаха едвам към половината от междинните превалявания за този интервал и това беше задоволително, с цел да наподобява островът извънредно неподвижен, изсъхнал и прашен “, споделя Брендън Тиернан, координатор на полевата стратегия за застрашените типове в държавна организация „ Австралийски паркове “.

Тази година е първият случай, в който раците мигрират чак през февруари, откогато „ Австралийски паркове “ стартира да следи миграцията през 80-те години на предишния век, добави той.

По време на миграцията раците се придвижват от вътрешността на острова до океана, където се чифтосват. След това женските остават в подмоли покрай океана, с цел да излюпят яйцата си, а мъжките се връщат навътре в страната.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР