Необичаен спътник на китайската космическа станция – риба. Така наречените

...
Необичаен спътник на китайската космическа станция – риба. Така наречените
Коментари Харесай

Отглеждане на домашен любимец в Космоса: Възможно ли е?

Необичаен сателит на китайската галактическа станция – риба. Така наречените „ тайконавти “ (китайските астронавти) ще се опитат за първи път да отгледат домакински любим в околоземната орбита. Избраният тип е риба зебра – един от най-често употребяваните за генетични и други научни проучвания.

Тя има тъкани и органи, близки до човешките, както и транспарантни яйца, които улесняват наблюдението на ембрионите. Учените се надяват да схванат въздействието на микрогравитацията върху растежа на гръбначните, а след това ще върнат на земята яйца за още изследвания.

Пилотираният галактическият транспортен съд „ Шънчжоу-18 “ излетя от Северозападен Китай към на 25 април, в 20:59 ч. пекинско време.

 Проект в Съединени американски щати: Може ли да се направи българско кисело мляко на Марс и по какъв начин въздейства на астронавтите? Светът 5 мин. Проект в Съединени американски щати: Може ли да се направи българско кисело мляко на Марс и по какъв начин въздейства на астронавтите?  Навлиза ли Луната в нова ера и отговорни ли сме за това? Светът 6 мин. Навлиза ли Луната в нова ера и отговорни ли сме за това?  „ Вояджър 1 “, тук Земя: Сондата с гласа на Валя Балканска още веднъж праща данни Светът 5 мин. „ Вояджър 1 “, тук Земя: Сондата с гласа на Валя Балканска още веднъж праща данни  Учени разкриват по какъв начин Плутон е получил сърцето си Любопитно 4 мин. Учени разкриват по какъв начин Плутон е получил сърцето си  Изкуствен сателит на Земята, създаден от български студенти, ще лети в Космоса България 2 мин. Изкуствен сателит на Земята, създаден от български студенти, ще лети в Космоса  Проект в Съединени американски щати: Може ли да се направи българско кисело мляко на Марс и по какъв начин въздейства на астронавтите? Светът 5 мин. Проект в Съединени американски щати: Може ли да се направи българско кисело мляко на Марс и по какъв начин въздейства на астронавтите?  Навлиза ли Луната в нова ера и отговорни ли сме за това? Светът 6 мин. Навлиза ли Луната в нова ера и отговорни ли сме за това?  „ Вояджър 1 “, тук Земя: Сондата с гласа на Валя Балканска още веднъж праща данни Светът 5 мин. „ Вояджър 1 “, тук Земя: Сондата с гласа на Валя Балканска още веднъж праща данни  Учени разкриват по какъв начин Плутон е получил сърцето си Любопитно 4 мин. Учени разкриват по какъв начин Плутон е получил сърцето си  Изкуствен сателит на Земята, създаден от български студенти, ще лети в Космоса България 2 мин. Изкуствен сателит на Земята, създаден от български студенти, ще лети в Космоса

Снимка: bTV

В екипажът са тайконавтите Йе Гуанфу, Ли Цун и Ли Гуансу, както и близо 100 пробни плана.

Снимка: bTV

Очаква се те да прекарат половин година на орбиталната станция „ Тиегун “ и да се върнат на Земята в края на октомври.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР