Неизчерпаеми са темите, по които руските тролове у нас могат

...
Неизчерпаеми са темите, по които руските тролове у нас могат
Коментари Харесай

Наистина ли Исландия е въстанала срещу яденето на хамбургери?

Неизчерпаеми са тематиките, по които съветските тролове у нас могат да пълнят с нелепости главите на... да ги назовем - по-интелектуално провокираните. Публикувана неотдавна и споделена над 1600 пъти обява във фейсбук внушава, че веригата заведения за бързо хранене " Макдоналдс " е била закрита в Исландия, защото исландците " отхвърлят културата за бързо хранене ".

В Исландия няма " Макдоналдс " от 31 октомври 2009 година, а последният продаден от веригата сандвич е в музея, се споделя още в обявата (виж скрийншота по-долу).

Темата ревизира екипът за.
Твърдение: Исландците са изгонили " Макдоналдс " от страната си, тъй като отхвърлят културата на бързото хранене
Проверка демонстрира, че фотографията, употребена за илюстрация в обявата, е достоверна. Исландецът Хьортур Смарасон решил през 2009 година да ревизира дали в действителност храната от " Макдоналдс " в никакъв случай не се разлага. Три години по-късно, след дребна смяна в състава на храната, оставена в книжен плик в гаража му, Смарасон, притежател на хостела " Снотра хаус ", я дава в Националния музей на Исландия.

Но оттова му споделят, че нямат съоръжение за запазване на сандвича и картофките и му ги връщат. Десет години след началото на опита, храната, която на външен тип е съвсем непокътната, става медиен шлагер - като от Снотра хаус оферират и стрийминг лъчение на " експоната " си.

Има ли в Исландия или няма " Макдоналдс "?

Исландия е основополагащ член на НАТО. Част е и от Европейското икономическо пространство, само че не и от Евросъюза. Населението ѝ е към 387 000 души, по-голямата част от които живеят в столицата Рейкявик.

" Макдоналдс " стъпва на исландския пазар през 1993 година, като първото отворено заведение е в столицата, а първи клиент е тогавашният министър председател Тавид Отсон. Първоначално веригата разчита на доставки от локално месо, само че след това, поради дефицит, стартира да разчита на импорт от Германия. В началото на финансовата рецесия в страната през 2008 година исландската крона отслабва, а митата върху вноса още повече оскъпяват продукцията.

Така на 26 октомври 2009 година " Макдоналдс " афишира, че затваря бизнеса си в Исландия поради финансовата рецесия в страната, заявявайки, че стопанската система и други провокации трансформират правенето на бизнес в страната финансово невероятно, предава Ройтерс. С приключването на месеца веригата затваря, а още на идващия ден - 1 ноември 2009 година заведенията са отворени под името на новия локален бранд - " Метро ".

Обичат ли в Исландия фаст фууд?

 от 2016 година демонстрира, че исландците на възраст сред 16 и 25 година харчат месечно по 26 000 исландски крони (173 евро) за фаст фууд и посещават тези заведения приблизително 18 дни в месеца. 

Следващата възрастова група – от 26 до 35 година, харчат за бърза закуска надлежно по 30 000 крони на месец (близо 200 евро).
Заключение
Твърдението, че исландците са изгонили " Макдоналдс " от страната си, тъй като отхвърлят културата на бързото хранене, е НЕВЯРНО. Веригата сама напуща Исландия поради финансови и стопански проблеми и незабавно на мястото ѝ се появява локален бранд. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР