,,Не виждам точно за какво и как ме обвинява г-н

...
,,Не виждам точно за какво и как ме обвинява г-н
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Прокуратурата може да пита дали Нотариуса е бил сътрудник на МВР

,,Не виждам тъкмо защо и по какъв начин ме упреква господин Рашков``.

Това сподели пред публицисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов във връзка отправените през вчерашния ден обвинявания от някогашния вътрешен министър Бойко Рашков, че до момента в който е бил министър, е имало теч на информация от Министерство на вътрешните работи към Мартин Божанов-Нотариуса.

,,Чух за неговото изявление. Аз не знам той къде, по кое време и с кого е правил срещи и какво са коментирали на тези срещи. ГДБОП е единствената конструкция, която събра данни, въз основа на които са формирани досъдебните производства в Софийска градска прокуратура``, съобщи Стоянов.

На въпоса дали има данни Нотариуса да е бил помощник на Министерство на вътрешните работи, вътрешният министър уточни, че въпросът би трябвало да бъде обяснен в границите на воденото досъдебно произвеждане.

Наблюдаващият делото прокурор е този, който има право да изиска сходен вид информация и тя ще му бъде предоставена, в случай че това е належащо, добави Калин Стоянов.

В отговор на въпрос има ли данни полицейски коли да са стоели пред частния клуб за магистрати на Нотариуса, министърът означи: " На този стадий към момента нямаме такава доказана информация. Извършват се инспекции ".

Стоянов удостовери, че някогашната жена на Нотариуса е била разпитвана в ГДБОП, когато той е бил шеф на службата. Когато аз бях шеф на ГДБОП, се събраха всички данни, които послужиха за формиране на досъдебно произвеждане, добави той.

В отговор на въпрос афектиран ли е от думите, на Бойко Рашков, че не е желал той да е шеф на ГДБОП, когато той е бил министър, Калин СтояновКалин Стоянов
Калин Стоянов е роден на 28 април 1981 година в Бургас. На 6 юни 2023 година е определен за министър на вътрешните
съобщи: " Доколкото си припомням аз и ръководената от мен конструкция, бяхме хората и структурата, на които той имаше голямо доверие. Нямам визия за какво го споделя това нещо ", като добави, че Рашков персонално го е поканил да заеме поста шеф на ГДБОП.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР