Не само възрастовите граници и отношенията с технологиите разделят това

...
Не само възрастовите граници и отношенията с технологиите разделят това
Коментари Харесай

Има два вида милениали

Не единствено възрастовите граници и връзките с технологиите разделят това потомство. Според един специалист милениалите (всички родени сред 1981 и 1996 г.) се разделят на две подгрупи според от равнището си на триумф: „ аз-милениали “ и „ мега-милениали “.

Президентът на Центъра за поколенческа кинетика Джейсън Дорси, който ги изследва, съобщи пред Business Insider, че житейският път и финансовото положение може да са по-добър индикатор за разликите сред представителите на поколението, в сравнение с годините, в които са родени. Според него първата група се усеща изостанала в кариерата си и в други области на живота като възрастни, до момента в който втората група се усеща на прав път.

За първата той вкарва термина „ аз-милениали “: те дават отговор на общоприетата картинка за поколението – застоялост на заплатите и кариерното развиване, недостъпни жилища, а някои от тях и планини от задължения по студентски заеми. Процентът на притежателите на жилища измежду 26-годишните е с близо 5% по-нисък от този на бейбибумърите на същата възраст. Междувременно задълженията по студентските заеми в Съединени американски щати доближават рекордно високо равнище от 1,73 трилиона $ през 2023 година

Младежите от втората група пък се намират на доста по-различно място в живота. Тези така наречен мега-милениали ръководят сметките си, усещат се задоволени от кариерата си и като цяло са по-стабилни във финансово отношение от останалите представители на своето потомство. Поради тези аргументи те може да се разграничават от типичния профил, с който се разказва поколението.

Тези трендове демонстрират, че историята на напредъка на тази хора може да е по-сложна, в сравнение с ни наподобява. Въпреки че комбинацията от високи сметки и ниски заплати може да е по-лоша за младите през днешния ден, в сравнение с е била за по-старите, милениалите, които не се сблъскват с тези компликации, имат още по-голямо преимущество пред своите връстници. И разликата сред тези подгрупи единствено ще се задълбочава: през идващите десетилетия милениалите ще наследят благосъстояние в размер на трилиони.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР