Не са поставяни допълнителни условия на България за влизането в

...
Не са поставяни допълнителни условия на България за влизането в
Коментари Харесай

Денков след среща с Борисов, Габриел и Василев: Няма допълнителни условия за Шенген

Не са поставяни спомагателни условия на България за влизането в Шенген от началото на март по въздух и море, съобщи министър председателят Николай Денков, представен от БНР. Заедно с вицепремиера Мария Габриел той взе участие в среща с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, финансовия министър Асен Василев, вътрешния министър Калин Стоянов и представители на парламентарните комисии по външна политика и по въпросите на еврозоната.

Според водача на ГЕРБ и ръководител на комисията по външни въпроси Бойко Борисов влизането в Шенген по въздух и море е триумф, който би бил неосъществим без болшинството в Народното събрание.

" Ако не работеше Народното събрание, никой Шенген, никое служебно държавно управление не можеше да мине по която и да е от тази стъпки ", разяснява Борисов.

Тезата му бе подкрепена от Станислав Анастасов от Движение за права и свободи:
" Ние ще продължим работата по всички тези тематики, които са свързани с нашето в действителност пълноценно участие в Европейски Съюз и НАТО, тъй че българските жители и бизнесът - най-много - който им дава работа, да могат да видят всички изгоди. "

Помолен за коментар дали има спомагателни условия, сложени от Виена, министър председателят Николай Денков напомни, че самата Австрия влиза на два стадия в Шенген:

" Това, за което преговаряме през последните седмици, е по какъв начин да се формулира решението за сухопътните граници. Не чакаме смяна в тази позиция, тъй като в случай че Австрия промени отношението си към това, което към този момент е приела, значи, че влизаме в напълно друга полемика. Не чакам това да се случи. "

И още – поради мигрантския напън има сухопътни граници даже сред страни, които към този момент са в пространството, добави Денков:

" Включително и границата сред Австрия и Германия, да кажем. Когато почнат да пазят границите сред другите европейски страни, тогава ще е най-подходящият миг да падне границата и за нас. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР