Не отговарят на истината разпространените в медии твърдения, че страната

...
Не отговарят на истината разпространените в медии твърдения, че страната
Коментари Харесай

МФ: Не е вярно, че губим делото срещу ЧЕЗ заради адвокатски хонорари

Не дават отговор на истината публикуваните в медии изказвания, че страната ни ще загуби арбитражното дело на ЧЕЗ против България в Международния център за решение на капиталови разногласия към Световната банка във Вашингтон. Това оповестяват от Министерството на финансите. 

Според изказванията, това ще се случи заради прекъсване на заплащанията към интернационалната правна адвокатска фирма , която съставлява страната пред арбитражния арбитражен съд.

В момента Министерството прави обзор на предявените от адвокатската фирма фактури, като всевъзможни въпроси по отношение на фактурираните разноски са предмет на диалози сред двете страни. Това е естествен развой по обзор и утвърждение на огромни заплащания от страна на страната и по никакъв метод няма да повлияе на отбраната на страната, прецизират от Министерството.

Подобни изказвания единствено биха попречили на естествената работа по подготовката по делото, предизвестяват от там.
 ЧЕЗ: Предлагахме българското държавно управление да влезе в договорката, отхвърлиха ни
ЧЕЗ: Предлагахме българското държавно управление да влезе в договорката, отхвърлиха ни

Интервю на Томаш Плескач, представител на компанията…

Дирекция " Съдебна отбрана " на Министерството на финансите работи с интернационалната адвокатска фирма по подготовката на отбраната по арбитражното дело, макар че шефът ѝ Иван Кондов е в болнични от два месеца.

Трите ЕРП-та водят идентични каузи против България за милиарди левове. Двете каузи ги спечелихме, третото (с ЧЕЗ) продължава. Запознат съм в елементи с тях, тъй като аз и сътрудника Драгомир Стойнев (БСП) сме основните очевидци на България. Аргументите на нашата страна са солидни и непробиваеми. Затова и печелим делата, както сме спечелили всички останали арбитражи до момента.

Това написа в четвъртък във " Facebook " депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. 

За да загубим третото дело, някой би трябвало доста да се постарае да провали нашата отбрана. И този някой дава всичко от себе си и се старае оптимално. Този някой е спрял заплащането на интернационалните юристи на България по това дело. ЧЕЗ желае България да ѝ заплати 2.13 милиарда лв.. Колосална сума за нашата страна! И няма да я заплаща Асен Василев, а ще я плащаме всички ние. Асен Василев ще е на някой остров с алкохолни коктейлчета на плажа и прислуга към него ", написа още Добрев.

Искът за стотици милиони евро бе заведен от чешката енергийна група ЧЕЗ против България през 2016 г. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР