Не очаквам изненади утре на вота на недоверие. Все пак

...
Не очаквам изненади утре на вота на недоверие. Все пак
Коментари Харесай

Политолог: Само Възраждане биха могли да капитализират вота на недоверие

" Не чакам изненади на следващия ден на вота на съмнение. Все отново и обстановката е по-необичайна. Освен ротационен кабинет имаме и изостряне на интернационалната конюнктура. Този избор на съмнение би трябвало да бъде четен в подтекста на предизборната акция ", разяснява политологът Теодора Йовчева.

По нейните думи Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и „ Възраждане “ имат потребност се изявят като съпротива, изключително по основни за националното ръководство въпроси.

Според нея, изгода от вота на съмнение биха имали единствено " Възраждане ", които съумяват да привлекат по-протестно настроените гласоподаватели.

" На локално равнище въздействат мощно персоналните връзки, познанствата, корпоративен и проведен избор ", разяснява Йовчева идния избор.

" В София няма толкоз огромна външна страна от гласуващи. В София са крайни позициите – или гневно се отхвърля ръководството на столицата до момента, или се отхвърля алтернативата. Единствената външна страна са гласоподаватели на " Възраждане ", които не виждам кой от двамата претенденти (Васил Терзиев и Антон Хекимян – бел. ред.) би съумял да завоюва на своя страна ", сподели още Йовчева.

" Българска социалистическа партия влиза с доста неприятни позиции в локалния избор ", уточни политологът.

Според нея Движение за права и свободи се пробва да поддържа ръководството, без да взе участие непосредствено в него, тъй като за тях би било влиятелно да вземат участие в евроатлантическо болшинство, без да носи отговорност за ръководството, а имиджът на някои политици да бъдат изчистен.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР