Не е достатъчно курабиите да са вкусни и ароматни, трябва

...
Не е достатъчно курабиите да са вкусни и ароматни, трябва
Коментари Харесай

Зайчета и лебеди курабии

Не е задоволително курабиите да са вкусни и ароматни, би трябвало и да са завършени с доста фикция

Необходими Продукти

● прясно мляко - 160 мл
● яйца - 2 бр.
● квас - 20 г
● захар - 150 г
● сол - 1 щипка
● олио - 60 мл
● брашно - 500 г
● стафиди - 20 бр.
● захар - за поръсване
● жълтъци - 1 за намазване

Начин на подготвяне

В топлото прясно мляко се натрошава маята с малко захар и се оставя да се задейства. Сипва се в брашното и с останалите артикули, замесваме тесто. Остава се 30 минути да втаса.

Разделя се на две елементи. Първата част се разделя на 8-10 топчета, от тях се оформя зайчета. Всяко топче разделяме на три - малко, приблизително и по-голямо за тялото. Тялото се оформя на фитил с дължина 40 см и завиваме на охлюв, краят ще е за лапичката.

От междинното се оформя главата. Леко сплеснат фитил се срязва с нож през средата за две уши. Поставя се върху завършеното тяло, а дребното сложете за опашка.

Една стафида се забожда за око. Нареждат се в тава. Лебедите от втората част тесто. Разточва се кора и с чашка се изрязват кръгчета. Всяко се прегъва на две през средата и се нарязва на 3-4 елементи. Горната лента се извива като S - това е главата, и се забожда око от стафида.

Останалите ленти се оформят за опашка. След 20 минути отмора се намазват с разрушен жълтък и поръсваме захар. Печем в умерено загрята фурна 170 градуса към 20-25 минути.

Вкусно и красиво за Великден!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР