Не бива да забравяме коронавируса. Спрямо ваксинираните у нас, е

...
Не бива да забравяме коронавируса. Спрямо ваксинираните у нас, е
Коментари Харесай

Шефът на БЛС: Това, което се случи миналата есен и зима, ще ни се случи отново

" Не бива да забравяме ковид. Спрямо имунизираните у нас, е неизбежно да има есенна вълна. Обществото би трябвало да знае, че това, което се случи предходната есен и зима, ще ни се случи още веднъж. Наблюдаваме какво се случва в другите страни. Трябва да се готвим за идната вълна. Дано да сме по-подготвени ", предизвести шефът на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Иван Маджаров в утринния блок на Българска национална телевизия.

Председателят на БЛС разяснява и други настоящи тематики в опазването на здравето.

Д-р Маджаров разяснява предлагането на здравния министър да се вкара коефициент, който дефинира цените на клиничните пътеки съгласно положението на пациента. Това е вид, при който да избегнем възнаграждение на една и съща сума при лек случай на заболяване и при случай с присъдружаващи такива. " Смятам, че това е добра посока ", означи медикът.

Според него казусът при клиничните пътеки е, че няма двама идентични пациенти, постоянно един човек се нуждае от една грижа, различен - от по-малки, трети от по-голяма, това е казусът на клиничните пътеки, че преглеждат приблизително претеглен случай.

Другият проблем е, че пътеките бяха оценени по специалности, което докара до деформиране в системата - някои специалности се оказаха по-добре платени спрямо други специалности, по тази причина и няма експерти в някои специалности.

" Това, което сподели през вчерашния ден министър Кацаров, в действителност е истинската промяна преди 20 години. Така беше замислена - парите да следват пациента ", сподели доктор Иван Маджаров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР