Най-успешният треньор в историята на волейболния Марица Пловдив Иван Петков

...
Най-успешният треньор в историята на волейболния Марица Пловдив Иван Петков
Коментари Харесай

Иван Петков пред БНТ: На мен като пристрастен наблюдател ми се иска Марица да спечели убедително

Най-успешният треньор в историята на волейболния Марица Пловдив Иван Петков бе измежду гостите на втория дуел сред пловдивчанки и ЦСКА от разногласието сред двата отбора за купата в Националната волейболна лига (НВЛ) при дамите.

В паузата след втория гейм родният експерт даде малко изявление за Българска национална телевизия, в което показа усещанията си от видяното на игрището.

" Наблюдаваме доста млади девойки и от двете страни на мрежата, които се пробват да играят доста забавен волейбол. Прави ми усещане, че не се пробват да рискуват, а да управляват обстановките. Естествено, че има и неточности, само че това е обикновено, когато става въпрос за млади състезатели. Това обаче е част от израстването на тези волейболистки ", показа Петков, който като ментор изведе " жълто-сините " до шест трофеи на България, пет Купи на страната и една Суперкупа.

Бившият селекционер на националния тим на България по волейбол за дами разяснява и от кое място идва сериозната разлика в решителните моменти на конфликтите сред Марица и ЦСКА, както и дали " алените " имат своите шансове в битката за златните медали.

" Шансове постоянно има изключително когато играят млади състезателки. При тях моментът на сигурност е доста тъничък. Тук обаче идва разликата сред Марица и ЦСКА и това са мачовете в Шампионска лига и опита, който те носят. Не съм доста осведомен със състезателките на двата тима, макар че тези на Марица са ми по на сърце. Прогноза не мога да дам, само че се вижда по какъв начин във значимите моменти ЦСКА се пропуква и това идва тъкмо от неналичието на тези мачове в Европа. Марица от край време играе доста дуел в чужбина и това се отразява и на качеството на състезателките. Дано се получи забавен двубой за почитателите. На мен като привързан наблюдаващ ми се желае Марица да завоюва безапелационно, само че дано мачът да бъде забавен за всички останали, които са тук в зала или пред екраните ", приключи Иван Петков.

Понастоящем българският експерт работи в Украйна, където е старши треньор на локалния Прометей, с който неотдавна стана първенец. В допълнение Петков е отпред и на нациоанлния тим на страната.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР