Най-тежко наказание е получил Борислав Г. Б., който е бил

...
Най-тежко наказание е получил Борислав Г. Б., който е бил
Коментари Харесай

Полицаите от Сливо поле, задържани за подкуп, обжалват присъдите си

Най-тежко наказване е получил Борислав Г. Б., който е бил пълководец на поделение в група „ Охранителна полиция “ в районно управление (на МВР) - Сливо поле и 13 пъти е взел рушвет

Полицаите от Сливо поле, арестувани за рушвет, апелират присъдите си пред Великотърновския апелативен съд. Единият от тях получи ефикасна присъда от 4 години, а другите двама – условни присъди от по 3 години. Делото във Велико Търново стартира през днешния ден, оповестява.

Най-тежко наказване от русенските магистрати е получил Борислав Г. Б., който е приет за отговорен, че от 25.08.2020 година до 06.01.2021 година, в град Сливо поле, област Русе, в землището на село Бабово и в землището на град Сливо поле, 13 пъти е взел рушвет. Той е бил пълководец на поделение в група „ Охранителна полиция “ в районно управление (на МВР) - Сливо поле, като шест пъти дружно с Емил С. М. (на служба „ младши автоконтрольор “) и седем пъти с Назиф Р. А. (на служба „ старши служител на реда “) е взимал подкупи сред 20 и 100 лв. и разнообразни движимости – общо 350 лв., 60 евро, парфюми и козметични артикули и 2 хляба.

Освен 4 години отнемане от независимост при първичен общ режим, той би трябвало да заплати 6000 лв. санкция в интерес на страната и е лишен и от право да упражнява полицейска специалност за период от 5 години.

Емил С. М. е приет за отговорен, че дружно с Борислав Г.Б. е изискал и приел подарък, с цел да не извърши дейности по работа, произлизащи от отговорностите му. Става въпрос за парични суми сред 20 и 100 лв., в общ размер на 200 лв..

Назиф Р. А. за същото е получил парични суми сред 20 и 100 лв., в общ размер на 170 лв. и разнообразни движимости.

За тях двамата присъдите са по 3 години отнемане от независимост с изпитателен период от 3 години и са лишени от право да упражняват полицейска специалност за период от 3 години. Емил С.М. би трябвало да заплати и 4000 лева санкция, а Назиф Р.А. – 3000 лева санкция.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР