Най-популярният в света видео хостинг се съобрази с нарасналата популярност

...
Най-популярният в света видео хостинг се съобрази с нарасналата популярност
Коментари Харесай

Уеб версията на YouTube вече се адаптира към различните съотношения на страните

Най-популярният в света видео хостинг се съобрази с повишената известност на отвесните видеа. Преди време YouTube ги добави в мобилните приложения, а в този момент те се появиха и в уеб версията на услугата.
Представен е и нов плеър, който автоматизирано се настройва към другите съотношения на страните. Сега, в случай че в YouTube се започва отвесно видео, то автоматизирано се настройва към размерите на плеъра и се демонстрира без страничните черни ленти. По принцип, отстранено е предходното непрекъснато съответствие на страните 16:9 и в този момент е по-лесно клиповете да се приспособяват към другите размери на програмния прозорец.
 Преди
Черната рамка към всеки видеоклип е отстранена и това най-добре се вижда при отвесните видеоклипове. Също по този начин, новият плеър по-добре работи с видеата със съответствие на страните 16:9 и употребява цялото свободно пространство, с цел да усили изображението.
 След
Както нормално, новата опция се популяризира последователно и в някои райони ще бъде налична по-късно. Възможно е отвесните видеа, станали известни в Instagram и Snapchat, в този момент по-малко да нервират потребителите на YouTube.



За страдание, новата трансформация не може да компенсира някои отвесни видеоклипове, които се вършат последно време. За YouTube те механически са със съответствие 16:9 и промяна не се постанова.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР