Най-новият пресклуб на Българска телеграфска агенция ще бъде открит в

...
Най-новият пресклуб на Българска телеграфска агенция ще бъде открит в
Коментари Харесай

БТА ще има пресклуб в сграда - паметник на културата в Монтана

Най-новият пресклуб на Българска телеграфска организация ще бъде открит в Монтана, заяви кметът Златко Живков.

Общината ще даде на националната организация пространства в постройка –паметник на културата. Тя е в центъра на града, на ул. „ Любен Каравелов “ №1.

През 1985 година е оповестена за недвижима културна полезност от локално значение. Сградата е благосъстоятелност на Български пощи и е предоставена за прилагане на Община Монтана. В нея се намира общинският радиоцентър „ Канал М “.

Българска телеграфска организация, коятоминалата година навърши 125 години е най-старата социална медия в България.По думите на генералния шеф Кирил Вътев Българска телеграфна агенция участва в Монтана от началото на 80-те години на предишния век. Новини за националната организация от региона са предавали Христо Ватовски, Хари Харалампиев, Борислав Костов, Еми Кирилова, Цветана Евгениева, Цветомир Цветков, а от скоро и Милена Островска.

„ Радвам се, че можем да осигурим това пространство за пресклуб, в който да се генерират доста и достоверни вести за района “, съобщи кметът Живков. Според него в днешни дни, когато всеки може да сътвори подправена вест, сигурните източници за информация са изключително значими.

Откриването на пресклуба на Българска телеграфна агенция в Монтана ще бъде на 24 юли – Денят на Свети Дух и празник на града.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР