Най-малко 65 тела на мигранти са били открити в масов

...
Най-малко 65 тела на мигранти са били открити в масов
Коментари Харесай

Либия разкри масов гроб с над 60 мигранти

Най-малко 65 тела на мигранти са били открити в всеобщ гроб в югозападна Либия.   Това оповестява в петък " Ройтерс ", като цитира изказване на Международната организация по миграция (МОМ) в X.

МОМ сподели в изказване, че събитията на гибелта и националността на починалите към момента са незнайни. Но се счита, че те са умряли при опит за незаконно превозване през пустинята.

Телата са открити в долината ал-Джахрия в град Ал Шуваирф, на към 421 кмюжно от Триполи. Отделът за престъпни следствия на вътрешното министерство в Триполи разгласява в сряда фрагменти с дрон на мястото . Но " Ройтерс " не може да ги удостовери посредством самостоятелен източник. 

бягащи от спорове и беднотия към Европа през Средиземно море след свалянето на Муамар Кадафи в протест, подкрепян от НАТО през 2011 година
 Повече от 80 мигранти бяха избавени край Либия
Повече от 80 мигранти бяха избавени край Либия

Има и починали и изчезнали

Според МОМ минимум 3129 смъртни случая и изгубвания на мигранти са регистрирани през 2023 година по   средиземноморския.

" Без постоянни пътища, които дават благоприятни условия за законна миграция, сходни нещастия ще продължат да стават факт ", сподели МОМ.

Организацията прикани всички държавни управления и управляващи по маршрута да засилят районното съдействие , с цел да подсигуряват сигурността и отбраната на мигрантите.
 25 мигранти от Либия бяха избавени в Средиземно море
25 мигранти от Либия бяха избавени в Средиземно море

Поне 60 са починали през едноседмичното корабоплаване

Либия е приела към 704 370 мигранти от над 43 националности съгласно данни, събрани в 100 либийски общини в средата на 2023 година, демонстрират данни на Организация на обединените нации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР