Най-малко 6 души загинаха, а няколко все още се издирват,

...
Най-малко 6 души загинаха, а няколко все още се издирват,
Коментари Харесай

Загинали и изчезнали при пожар в хостел в Уелингтън

Най-малко 6 души починаха, а няколко към момента се търсят, откакто голям пожар избухна в хостел в новозеландската столица Уелингтън. Инцидентът е станал малко след среднощ локално време, като на място към момента се намират избавителни екипи.

Хората вътре са спали, поради което броят на жертвите е толкоз огромен. Властите оповестиха, че точният брой на хората в постройката по време на пожара не е явен.

 
Ужасно е да се събудиш от съня ти от противопожарни аларми, пушек и пламъци. Хората са били в суматоха и са се пробвали да избягат.
Майк Домбровски, пълководец

На място са били изпратени 20 пожарни коли. Спасени са били минимум петима души от покрива на горящата постройка, а един човек е получил съществени пострадвания, откакто е скочил от третия етаж на постройката, с цел да се избави от пламъците. Властите проверяват аргументите за нещастието. Премиерът на Нова Зеландия Крис Хипкинс разгласи, че всички нужни дейности към този момент са подхванати.

 
Ще се организира детайлно следствие, както се прави в такива обстановки. Ще проверим дали тази постройка е била в сходство с условията за противопожарна сигурност.
Крис Хипкинс, министър председател на Нова Зеландия

Като съществена версия все още се преглежда тенденциозен палеж.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР