Най-малко 29 души са пострадали при инцидента с плавателния съд,

...
Най-малко 29 души са пострадали при инцидента с плавателния съд,
Коментари Харесай

Ферибот се блъсна в кей в Неапол, десетки са ранени

Най-малко 29 души са потърпевши при случая с плавателния съд, потеглил от остров Капри, където се състоя срещата на Г-7
Най-малко 44 души бяха ранени, откакто ферибот, пренасящ хора от италианския остров Капри, където през днешния ден завършва тридневна среща на външните министри на страните от Г-7, се блъсна в пристан в Неапол, съобщи Ройтерс.

Инцидентът е станал при акостирането на ферибота на кея Беверело, което било затруднено от мощен вятър, оповестиха локални медии.

Местните здравни управляващи споделиха, че ранените пасажери са били откарани в седем лечебни заведения. Повечето от тях са потърпевши леко и единствено един е в по-тежко положение. 

На борда на плавателния съд е имало няколкостотин души, в това число доста чужденци. Няколко от ранените са с лицево-челюстни травми. По време на случая, при идването на пристанището, съвсем всички пасажери били прави и паднали от жестокия удар.

Към момента няма информация за самоличността на ранените и дали те са взели участие в срещата на Г-7.

От корабната компания оповестиха, че ударът евентуално е породен от техническа повреда. Възможно е обаче и поривът напразно да е предизвикал плъзгането и затова конфликта: в морето имаше талази с височина към два метра и пориви, които обаче позволяваха навигация, съобщи Sky TG24.

Бреговата защита дава отговор за следствията и след това ще показа резултатите на отдела за сигурност на корабоплаването и прокуратурата в Неапол. Основната цел е да се ревизира какви са аргументите, довели до случая, дали ударът е породен от механична щета, човешка неточност или неочаквана смяна на времето и морските условия (порив на вятър или аномални вълни).

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР