Няколко загинали в катастрофа на стадиона в Мадагаскар при откриването на Игрите на островите в Индийския океан

...
Най-малко 12 души загинаха при катастрофа на стадион в Мадагаскар
Коментари Харесай

Най-малко 12 души загинаха при катастрофа на стадион в Мадагаскар в петък, когато спортните фенове се събраха за церемонията по откриването на Игрите на островите в Индийския океан, съобщиха местни медии.

В докладите се казва, че премиерът Кристиан Нцай е обявил смъртта. Той каза, че около 80 други са били ранени, 11 от които критично.

Президентът на Мадагаскар Андри Радоелина беше на церемонията на стадион Махамасина в столицата Антананариво и помоли тълпата да запази няколко минути мълчание за загиналите, съобщават.

Стадионът, който е построен да побира около 41 000 души, е бил място на смъртоносни катастрофи и преди. Един човек загина и най-малко 37 бяха ранени в сблъсък преди квалификационен мач за Купата на африканските нации по футбол между Мадагаскар и Сенегал през 2018 г. През 2019 г. най-малко 15 души загинаха в блъсканица на музикален концерт на стадиона .

Игрите на островите в Индийския океан са многоспортно събитие, в което участват нации от региона. Спортисти от Коморските острови, Малдивите, Мавриций, Майот, Реюнион и Сейшелските острови също участват в игрите.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР