Най-големият ден за предварителните избори в САЩ приключи с бетонирането

...
Най-големият ден за предварителните избори в САЩ приключи с бетонирането
Коментари Харесай

Супер вторник: Тръмп и Байдън доминират, Ники Хейли спечели само Върмонт

Най-големият ден за предварителните избори в Съединени американски щати завърши с " бетонирането " на Джо Байдън и Доналд Тръмп като любимци за президентските номинации на двете огромни партии.

Към сряда заран прогнозите демонстрират, че Тръмп ще завоюва минимум 12 от 15-те щата, в които се организираха избори измежду симпатизантите на Републиканската партия.

Основната му съперничка Ники Хейли е сигурна победителка единствено във Върмонт.

Все още не е ясно дали Хейли ще се отдръпна от акцията или ще остане, макар че броят на делегатите, които до момента е спечелила, е толкоз невисок, че не ѝ дава съвсем никакви шансове за завоюване на президентската номинация.

Единствената изненада при Демократическата партия се оказва вотът в Американска Самоа - архипелаг от острови в Тихия океан с по-малко от 50 000 поданици - където настоящият президент Джо Байдън беше изпреварен от незнаен до момента претендент на име Джейсън Палмър.

Палмър в никакъв случай не е посещавал задграничната територия преди вота, а е водил акцията си единствено през Zoom, споделя той в изявление за Associated Press.

Победата му е по-скоро алегорична и няма да повлияе на крайния резултат от номинационния развой при Демократите, тъй като Американска Самоа излъчва единствено 6 делегати на националната конференция.

" Супер вторникът " обхващаше предварителни избори в 15 щата в Съединени американски щати, измежду които са и най-големите Тексас и Калифорния.

Над 870 делегатски места при Републиканците се разпределят единствено в един ден, а с цел да получи президентската номинация, спечелилият има потребност от най-малко 1215 делегати на конференцията.

При демократите на 6 март се " разиграват " 1421 места, или 1/3 от всички делегати за номинацията. Джо Байдън има потребност от 1969, с цел да бъде доказан като претендент за нов мандат.

Според предварителните прогнози, Тръмп към този момент има 936 гласа, а Ники Хейли - 85.

При Демократите - Джо Байдън има над 1300, до момента в който останалите са с под 10 гласа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР