Най-добрият канал за история на стария континент ще представи три

...
Най-добрият канал за история на стария континент ще представи три
Коментари Харесай

Ватиканът, Османската империя, Истинската война на тронове

Най-добрият канал за история на остарелия континент ще показа три огромни тематики от международната история през февруари. Документалният филм „ Ватиканът – безконечният град на папите “ дебютира първи на 7 февруари, неделя, в 22:00 часа.
Впечатляващият като кинематографски качества „ Възходът на империите: Османската империя “, разказан от познатия ни като Тивин Ланистър от Game of Thrones артист Чарз Данс, е в шест елементи, с премиера на 15 февруари – всяка делнична вечер от 22:55 часа.
На 7 февруари, неделя, пък се завръща и „ Истинската война на тронове “ – роман в три следващи недели от 17:00 часа за бурните епохи на образуването на Европа, по действителни събития, въодушевили по-късно ТВ шлагери като „ Бялата кралица “, „ Династията на Тюдорите “ и – несъмнено – Game of Thrones.

Ватиканът - безконечният град на папите
Събота, 7 февруари, в 22:00 ч.
Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Ватиканът е почнал като елементарна гробница и в границите на 2000 години се трансформира в повсеместен знак на християнството. Днес е един от най-посещаваните музеи в света с скъпи сбирки от творби на изкуството, ръкописи и други артефакти.
Показваме по какъв начин църквата, дворецът и близките здания и градини се уголемяват във времето, ръководени от импулса на проницателни папи. Това е история, в която религията, политиката и науката се срещат, с цел да утвърдят религиозния престиж и да служат като нравствен репер. С помощта на историци, които дешифрират богатата сбирка от архиви и ръкописи и следвайки реставрации и скорошни разкопки, " Ватиканът " ще разкрие нови секрети и ще опише вълнуваща историческа сага.



Възходът на империите: Османската империя
Разказан от артиста Чарз Данс (Game of Thrones, The Crown, Gosford Park)
Започва в понеделник, 15 февруари, всяка делнична вечер в 22:55 ч.
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Това е историята за произхода на султан Мехмед II и възхода на Османската империя от епичната блокада на Константинопол до рухването му през май 1453 година Историята стартира през 1451 година, когато император Константин XI ръководи Източната Римска империя.
Столицата Константинопол и дребното предни постове са всичко, което е останало от в миналото могъщата империя на 1100 години. Османците, водени от султан Мурад II, са дългогодишни врагове на римляните.
Когато Мурад II умира през 1451 година, на 19-годишна възраст синът му Мехмед II става най-младият султан на процъфтяващата империя. Дългогодишната му фантазия е да превземе Константинопол - новия Рим, и да употребява завоеванието, с цел да сътвори международна империя.



Истинската война на тронове
От 14 февруари , всяка неделя в 17:00 ч.
В бурните епохи на образуването на ранна Европа, жадни за власт фамилни династии се борят за владичество над континента. Те минават с кръв и меч през бойните полета - само че същинските войни са комплицирани, персонални битки за власт, водени скрито.
Зад каменните стени на замъците живее целия свят на стратегически съюзи, прелюбодейства, заприказва, измами и убийства. Безмилостни интриги раздират доста от именитите фамилии и дефинират метода, по който те ръководят своите империи. В играта на власт и завоевания нищо не е немислимо, тъй като тези, които са коронясани в светлина, скоро изчезват в сенките.
Епичните битки не стопират през вековете и засягат генерации и към момента ни вълнуват - задоволително е да си спомним безбройните филми и сериали по тематиката като " Династията на Тюдорите " и, несъмнено, телевизионната сензация Game of Thrones. Открийте по какъв начин жаждата за власт и човешките пристрастености дефинират образуването на европейските народи.

Viasat History съживява историята с увличащи документални излъчвания, един пресен и съвременен взор към историята. ТВ каналът води феновете на странствуване през времето с интелектуални и задълбочени стратегии, които по едно и също време развличат и предизвикат мозъците им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива секрети от предишното и изяснява по какъв начин то ни дефинира през днешния ден. За цялостната стратегия на канала следете
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР