Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг
Коментари Харесай

Григор Димитров елиминира японски левичар в Рим

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на шампионата на червени кортове от сериите " Мастърс " в италианската столица Рим с награден фонд 9,09 милиона евро.

Поставеният под номер 8 Димитров, който почиваше в първия рунд, отстрани японския левичар Йохихито Нишиока със 7:5, 6:4 след 97 минути игра след решителни пробиви в края и на двата сета.

Хасковлията, полуфиналист в конкуренцията през 2014 година, сервираше доста солидно през цялата среща. Той пласира 11 аса и не даде нито една опция за брейк на противника, като завоюва 44 от 53 разиграни точки при лично подаване. 

" Нишиока е доста образован тенисист, левичар. Никога не е елементарно в първи мач против подобен противник. Радвам се, че се оправих ", разяснява Димитров  който пласира 36 печеливши удара против едвам 8 на азиатеца.

Българинът обаче позволи и много грешки с 33 непредизвикани неточности против 18 на противника.    
 

" Естествено има още какво да усъвършенствам в играта си. Надявам се в идващите мачове да понижа грешките до най-малко, да бъда още по-солиден, с цел да стигна допустимо най-далеч ", сподели хасковлията.

Съперник на Димитров в третия кръг ще бъде квалификантът Теренс Атман (Франция), който отстрани номер 26 Лоренцо Музети със 7:5, 1:0 и отричане на италианеца.

22-годишният левичар Атман е 137-и в международната класация. Двамата не са се срещали до момента.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР