Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за първи път

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за първи път
Коментари Харесай

Григор Димитров елиминира световния номер 2 Даниил Медведев в Индиън Уелс

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за първи път в кариерата си за четвъртфиналите на шампионата от сериите " Мастърс " на твърда настилка в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 9.15 милиона $, съобщи Българска телеграфна агенция,

Поставеният под номер 23 Димитров надви над лидера в схемата и втори в международната класация Даниил Медведев с 4:6, 6:4, 6:3 след 2.16 часа игра.

30-годишният хасковлия пласира 25 печеливши удара и осъществя един от обратите на сезона, откакто съумя да навакса закъснение от сет и 1:4 с два пробива пасив.

Шампионът от Откритото състезание на Съединени американски щати Медведев откри мача с брейк, след което резервира преднината си до края на първия сет. Втората част започва с замяна на пробиви, след което руснакът осъществя още два и към този момент си виждаше победител.

В този миг Димитров като че ли се отпусна и стартира да играе страховит тенис, които му донесе осем следващи гейма, с цел да изравни резултата и да поведе с 3:0 в третия сет. В следствие той поведе с 5:1 и това се оказа решаващо. Хасковлията записа втори триумф в пет мача против противника.

" Той е доста сложен противник и същински войник на корта. В последните години съм играл няколко пъти с него и не успявах да намеря метод да го победя. Но през днешния ден почувствах нещо при 1:4 във втория сет. Успокоих се и започнах да вземам верните решения, започнах да управлявам ритъма на мача, което считам, че ми оказа помощ. В края играх солидно и мъдро ", разяснява Димитров.

Българинът записа първа победа над състезател от първите двама в международната класация от 2016 година, когато надви над тогавашния номер 2 Анди Мъри (Великобритания) в Маями.

В първия си четвъртфинал за сезона в сериите " Мастърс " той ще се изправи против осмия подложен Хуберт Хуркач (Полша), който се оправи с различен руснак Аслан Карацев с 6:1, 6:3.

24-годишният Хуркач е 12-и в класацията на АТП и има четири трофеи в кариерата си, три от които през този сезон.

Двамата не са се срещали до момента.

" Радвам се, че имам опцията още веднъж да играя в тази фаза на това равнище. Имаше много приливи и отливи в представянето ми и в никакъв случай не знаеш какво ще се случи. Доволен съм и ще се постарая да оценя момента, ще изляза на корта, ще работя крепко и ще остана непретенциозен. Това е нещото, което мога да управлявам ", сподели още Димитров.

Българинът има осем трофеи в кариерата, последната от които от Финалите на АТП в Лондон през 2017 година.

През февруари той доближи до четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия, като по пътя си отстрани тогавашния номер 3 в света Доминик Тийм (Австрия).

С триумфа си през днешния ден Димитров си подсигурява 175 хиляди $ и 180 точки за международната класация, в която сега заема 28-ата позиция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР