Най-богатата жена в Австралия е поискала портретът ѝ да бъде

...
Най-богатата жена в Австралия е поискала портретът ѝ да бъде
Коментари Харесай

Най-богатата жена в Австралия иска да свали грозния си портрет от изложба

Най-богатата жена в Австралия е поискала портретът ѝ да бъде свален от галерия.

В момента портретът е изложен в Националната изложба на Австралия дружно с сбирка от други произведения на награждавания художник Винсент Намаджира.

(Във видеото: Мистерия на 5 века: Дешифрираха загадъчния декор на картината „ Мона Лиза “)

С двойна брадичка, тя показва минната милиардерка Джина Райнхарт в нелицеприятна съгласно някои светлина.

В отговор на известията Намаджира съобщи, че " рисува света, както го вижда ".
 Джина Райнхарт
Райнхарт не е коментирала обществено картината, оповестяват австралийските медии.

Говорител на Националната изложба обаче съобщи, че тя " приветства разговора с обществеността по отношение на нашата сбирка и експозиции ", съгласно австралийската телевизия ABC News, представена от Sky News.

Творбата е показана дружно с портрети на други значими персони като крал Чарлз, кралица Елизабет II и някогашния австралийски министър-председател Джулия Гилард като част от галерия, озаглавена " Австралия в цветове ".

I’m not sure Kevin Hasemann proudly saying ‘I’ve never been to a gallery’ gives the world the measure of him he thinks it does.

And the portrait of ‘pay Aussies $2 a day to compete with Africans’ mining heiress & climate denier is spot on.
— Will Parry (@WillParry5)
Според Националната изложба Намаджира е " прочут с това, че основава картини, наситени със изсъхнало духовитост ", и е " фамозен портретист и язвителен хроникьор на австралийската еднаквост ".

През 2019 година той печели премията за изкуство " Рамзи ", а през 2020 година е първият художник от коренното население, спечелил премията " Арчибалд ". През същата година получава орден на Ордена на Австралия за приноса си към образните изкуства на коренното население.

Australia's richest woman Gina Rinehart 'demands' gallery removes her portrait
— ALEX ARMANI (@ALEXARMANI01)
В изказването си художникът заяви:

" В момента се работи по плана за основаване на Национална премия за изкуство на Австралия: " Не е наложително хората да харесват картините ми, само че се надявам, че ще отделят време да ги погледнат и да си помислят: " Защо този туземец е нарисувал тези могъщи хора? Какво желае да каже? "

" Рисувам хора, които са богати, авторитетни или значими - хора, които са оказали въздействие върху тази страна и върху мен персонално, директно или индиректно, за положително или за неприятно. ", добавя той

Лиза Слейд, помощник-директор на артистичните стратегии в Художествената изложба на Южна Австралия - където творбата беше изложена до началото на тази година - съобщи пред австралийското радио ABC Adelaide, че подозира, че Райнхарт не е видяла персонално изложбата.

" Мисля, че в случай че сте видели изложбата... ще имате подтекст за метода, по който е изобразена Джина, и за типа роман, характерен на изложбата ".

" Портретът не е фотографско изкуство, той е изкуство на изразяването, изкуство на основаването на възприятие за еднаквост, възприятие за персона ", сподели тя.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР