Навръх Трифон Зарезан бяха зарязани лозите в Генерал Тошево. Такъв

...
Навръх Трифон Зарезан бяха зарязани лозите в Генерал Тошево. Такъв
Коментари Харесай

Зарязаха лозите в Генерал Тошево

Навръх Трифон Зарезан бяха зарязани лозите в Генерал Тошево. Такъв прекрасен празник, като Трифон Зарезан, няма по какъв начин да не бъде придружен от хубава българска музика и национални хора. Така стартира отбелязването на Деня на лозарите и винарите на центъра в градчето ни през днешния ден.

С ритуално зарязване и поливане с алено вино на лозята, с награждаването на майсторите винари и с доста музика и въодушевление беше маркиран 14 февруари в град Генерал Тошево. Навръх хубавия български национален празник Трифон Зарезан – Ден на лозаря, Община Генерал Тошево, НЧ “Светлина – 1941 ” и ЦПЛР - Център за работа с деца в града проведоха празненство на което участваха кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, доста поданици на общината и майстори на домашното вино.

По традиция тържеството през празничния ден стартира с музика и кръшни хора още от сутринта. За положителното въодушевление на всички се погрижи Галина Манолова. След като всички посетители на събитието се събраха пред НЧ „ Светлина – 1941 ”, те се насочиха към лозята в края на града, в посока село Кардам. Там ги очакваше общителния Никола Канев, който за втора поредна година е общителен хазаин на събитието. Именно на неговото лозе се състоя красивият обред по зарязване, в което се включиха всички присъстващи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР