Навръх Петковден, жители и гости на град Кермен в община

...
Навръх Петковден, жители и гости на град Кермен в община
Коментари Харесай

Навръх Петковден град Кермен чества двоен празник

Навръх Петковден, поданици и посетители на град Кермен в община Сливен се стекоха в църквата „ Света Петка “, където бе отслужена празнична Света литургия във връзка празника на града.

Денят е двойно по-значим за Кермен, защото през днешния ден храмов празник отбелязва и локалната черква.

На празничния ден  се организира и гала на градския площад. Там, пред паметника на починалите във войните, дали живота си за Родината, бяха поднесени цветя на респект и благодарност. Сред гостите, пристигнали да уважат празника, бе кметът Стефан Радев, който пожела на жителите и кмета на град Кермен Живко Жечев здраве, удача, шанс и Света Петка да закриля фамилиите им.

„ Като керменлийци имате доста мотиви за горделивост. Паметникът, пред който сме изправени през днешния ден, е един от знаците на българската смелост, всеотдайност и подвиг в битката България през днешния ден да е свободна страна. Искам да поздравя Живко Жечев, за неговата интензивност като кмет на Кермен и устрема му да трансформира града във все по-добро място за живеене. Като Община сме подкрепяли редица негови начинания, ще продължаваме и отсега нататък “, увери Стефан Радев. От своя страна кметът на Кермен благодари за поддръжката и съдействието от страна на Община Сливен, посредством, на които детската градина в Кермен е напълно актуализирана и посреща над 70 деца. Почистен и ремонтиран е и стадионът, който към този момент предлага нужните условия за професионални тренировки.

Цветя пред паметника сервираха още националният представител Мария Белова, ръководителят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, зам.-кметът Пепа Чиликова, кметове на обитаеми места и кметски наместници, жители и възпитаници.

След общоградската гала се състоя награждаване на учениците, които се включиха в спортните игри по случай празника на града и на малчуганите от детската градина.

Тържественият концерт с присъединяване на Ансамбъл за национални песни и танци-Сливен, ще стартира вечерта от 18 ч.

По традиция, празничният ден ще приключи с национално забавление на площада.

Организатор на деянията е Кметството в Кермен, с поддръжката на Община Сливен и Общинския съвет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР