Националният отбор на България спечели шестото място на световното първенство

...
Националният отбор на България спечели шестото място на световното първенство
Коментари Харесай

Шести сме на световното по плувка в Италия |

Националният тим на България завоюва шестото място на международното състезание по състезателен лов на риба на плувка в Италия. На река Минчо до град Пескиера дел Гарда нашите изнесоха ужасно показване във втория манш в неделя, когато станаха първи. Това им донесе общ улов от 20.707 кг и шестото място в крайното класиране, което е и едно от най-хубавите за България в тази дисциплинираност за всички времена. В самостоятелното класиране Михаил Илков приключи десети, а Славчо Петров – тринадесети, осведоми уеб сайтът на

Успехът е исторически в спортния лов на риба на плувка, защото дотук националният ни тим рядко попадаше даже в топ 10. Най-голямото достижение на българските „ плувкари “ на международно датира от далечната 1976 година, когато печелим второ място на шампионата, извършен на язовир „ Цонево “ до Варна. „ Бих сравнил настоящия резултат с шесто място на международно състезание по футбол. Поздравявам целия ни тим за сполучливата тактичност и отличното класиране “, съобщи президентът на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов.

В шампионата участваха общо 126 майстори въдичари от 23 национални състава. Отборно шампионската купа стана владеене на домакините от Италия, следвани от Чехия и Англия. Зад България в класирането останаха международни сили като Холандия и Франция.

След първия манш в събота нашите вървяха чак на 18-то място и никой не предполагаше, че могат да „ изригнат “ по подобен метод във втория манш в неделя. Той беше извоюван безапелационно от състава на България, който приключи на върха. Успехът е резултат от смяната в тактиката, осъществена от двамата ни треньори Антон Миленов и Евгени Милев.

Водачът на тима ни Димитър Балтаков заяви от Италия, че главен обект на улов е била рибата „ скардола “ – локален хибрид сред червеноперка и каракуда. Тази риба е много своенравна и нелека за ловене. Бонус са били улавяни кефали с тегло сред половин и един кг. Имало е и шарани, множеството от които обаче са съумели да скъсат фините принадлежности на състезателите.

„ Никой не вярваше, че можем да излезем спечелили във втория манш в неделя. След претеглянето на улова получихме поздравления от националите на Италия, както и от ред огромни фигури в спортния лов на риба като унгареца Валтер Тамаш и холандеца Ян Ван Шендъл “, сподели Балтаков.

Българският отбор бе в състав Михаил Илков, Слави Петров, Аркади Райчин, Калин Запрянов и Атанас Кюркчиев, с авариен играч Йонко Йотов. От нашите най-силно се показа дебютантът на международно състезание Михаил Илков, който зае десето място в самостоятелното класиране. Той можеше да се класира и много по-напред, в случай че два огромни кефала не бяха му се измъкнали в последния миг преди изваждането. Индивидуален първенец на международното състезание стана известният сърбин Горан Радович – Гица, който улови 12.379 кг за двата дни.

Това е втори огромен триумф за тази година на спортните рибари. В края на август на международното състезание на река Въча до град Девин българските майстори в риболова на пъстърва с изкуствени примамки станаха трети отборно, а вицешампионската купа самостоятелно отиде в ръцете на нашия Георги Гетов. На 23 и 24 октомври гребният канал в Пловдив ще бъде хазаин на международното клубно състезание по лов на риба с фидер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР