Националният ни отбор по прескачане на препятствия записа един от

...
Националният ни отбор по прескачане на препятствия записа един от
Коментари Харесай

Силно начало на сезона за националите по конен спорт в дисциплината прескачане на препятствия

Националният ни тим по прескачане на трудности записа един от най-големите си триумфи на интернационалната сцена. В Горла Миноре, Италия се организира Longines Купа на нациите за мъже с присъединяване на 11 тима - Франция, Португалия, Белгия, Германия, България, Италия, Турция, Украйна, Гърция, Швейцария и Румъния.

Топездачите ни Руслан Петков, Росен Райчев, Константин Ван Дам и Ивайло Бонев извоюваха първо място в групата на отборите от район Юг, където се състезаваха още тимовете на Италия, Турция, Украйна, Гърция и Румъния. Надпреварата бе първа подготовка за полуфинала в Ебресдорф, Австрия сред 29.06 и 02.07.2023 година

Руслан Петков с кон Чаколино започва първи за тима и поведе с чист първи манш, Росен Райчев и Индипендант приключиха манша си с едно срутване, Константин Ван Дам с кон Цезар Z също реализира чист паркур без наказателни точки, Ивайло Бонев с кон Отело позволи също едно срутване /за срутване на затруднение ездачът получава 4 наказателни точки/. За крайното класиране се взимат трите най положителни резултата на тима, по този начин след първия манш българският състав имаше 4 наказателни точки.

След втория манш нашите ездачи получиха общо 5 наказателни точки, и с краен резултат от 9 н.т. и най-хубаво време те приключиха на първото място в групата от район Юг. След тях останаха тимовете на Италия, Турция, Украйна, Гърция и Румъния. В крайното класиране българският отбор зае пето място.

Преди полуфинала в Ебресдорф, Австрия, който ще се организира в края на месец юни, нашите ездачи и коне ще вземат участие във втората подготовка в Атина от 01 до 04.06.2023 година





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР