Националният конкурс за млад театрален режисьор Слави Шкаров трябваше да

...
Националният конкурс за млад театрален режисьор Слави Шкаров трябваше да
Коментари Харесай

Конкурсът за млад театрален режисьор „Слави Шкаров 2021” се отлага за догодина

Националният конкурс за млад сценичен режисьор „ Слави Шкаров ” трябваше да бъде открит довечера (27 октомври) в Русе, само че се отсрочва за пролетта на 2022 година, оповестиха уредниците от Драматичния спектакъл „ Сава Огнянов ”.

„ Отлагането не зависи от нас толкоз, колкото от участниците. Екипите на два от спектаклите, които трябваше да гостуват, отхвърлиха да дойдат, тъй като не могат да се оправят за малко време с новите условия и няма по какъв начин да дойдат и да играят отвън разпоредбите в Русе ”, описа в „ Артефир ” режисьорът Орлин Дяков, шеф на Русенския спектакъл.

Конкурсът в поддръжка на младите гении се организира в памет на един от най-талантливите ни режисьори на ХХ век, творил на русенска сцена повече от 20 години.

Във финалния кръг на четвъртото издание от 27 до 29 октомври в Русе трябваше да бъдат показани спектаклите на тримата млади режисьори, номинирани от театроведката Тинка Николова, селекционер на тазгодишното издание на състезанието, а в последната вечер журито да присъди премията на най-хубавия измежду тях.
Снимка: Национален конкурс за млад сценичен режисьор „ Слави Шкаров ” /ФС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР