Националната следствена служба (НСС) се заема със собствено разследване на

...
Националната следствена служба (НСС) се заема със собствено разследване на
Коментари Харесай

Следователи от НСС се качват на кораба Вера Су

Националната следствена работа (НСС) се заема със лично следствие на случая с кораба " Вера Су ". Ще бъде изработен опит с „ Гранична полиция “ и „ Морска администрация “ следователите да се качат на кораба, ще бъдат взети проби от товара и водата. Това съобщи представител на Националната следствена работа пред публицисти.

Дошла е преносима лаборатория и криминалисти, те ще назначат експертизи дали има замърсяване на водата, ще бъде изработен и обзор на положението на кораба. Ще се направи опит и за снимане с дрон, в случай че времето разреши. Разследващите работят по няколко версии. Има обвинявания към този момент против двама души по едно на тях – капитана и помощник-капитана на кораба.
свързани новини5902преди 5 часа
Изяснява се дали дейностите на „ Морска администрация “ са били задоволително съответни, изчерпани ли са всички начини за предизвестия на екипажа, действано ли е съгласно написания проект. Следователят разкри, че са длъжни да вземат да създадат своите експертизи има ли замърсяване или не на водата поради товара.

" Липсата на контакт от екипажа с нашите служби е подозрителен, макар многократните опити за свързване, много дълго време екипажът въобще не е реагирал ", съобщи още той.

" Действията на екипажа ни води до извода е, че има нещо, което не е както би трябвало ", уточни още представителят на НСС. Ще се ревизира дали има и записи от камери и дали не са били унищожени.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР