Натискът върху израелския премиер се увеличава. В събота вечерта в

...
Натискът върху израелския премиер се увеличава. В събота вечерта в
Коментари Харесай

Натискът срещу Нетаняху се увеличава - министър от военновременен кабинет заплаши да напусне

Натискът върху израелския министър председател се усилва. В събота вечерта в Тел Авив хиляди хора още веднъж желаеха оставката му и нови избори. Те упрекват Бемямин Нетаняху, че не може да се оправи с рецесията със заложниците в Газа и няма дълготрайна тактика за продобиване на войната против палестинското ислямистко придвижване Хамас.

 
Това държавно управление води страната ни към места, които не желая да виждам. Накъдето и да обърна взор, виждам корупция, липса на вяра и дълготрайна визия. Затова желаеме смяна.
Ноам Фаги – стачкуващ

Много израелци считат, че Нетаняху слага политическите ползи над всичко останало и желаят съглашение за прекъсване на боевете и незабавното освобождение на заложниците.

Посланиците на Съединени американски щати, Англия и Австрия показаха поддръжката си за протестиращите жители в настояването им за по-бързото връщане на техните близки.

Междувременно един от членовете на военновременния кабинет на Израел, известният центрист Бени Ганц, заплаши да се отдръпна от държавното управление, в случай че не бъде признат нов проект за развиването на войната в Газа.

 
За да продължим да се борим един до друг, до 8 юни кабинетът би трябвало да одобри проект за деяние, който ще докара до осъществяване на шест стратегически цели. Връщане на заложниците. Сваляне на ръководството на Хамас и налагане на израелски надзор върху сигурността в линията Газа.
Бени Ганц – министър във военновременния кабинет на Израел

Ултиматумът на Ганц демонстрира какъв брой е надълбоко разделянето във висшото управление на Израел след повече от 7 месеца военни дейности в Газа. Тел Авив към момента не е постигнал декларираните цели за заличаване на Хамас и връщане на заложниците, отвлечени при нападението на екстремистката формация на 7 октомври предходната година.

А израелските военни откриха тялото на четвърти пленник в последните 48 часа . Това е Рон Бинямин, един от убитите още на 7 октомври израелски жители. По-рано беше обявено за още три открити тела на заложници, които са били убити от бойци на Хамас на музикалния фестивал " Нова ". След това телата им са били отнесени в линията Газа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР