Настоящият отбор на Левски е много далеч от този, които

...
Настоящият отбор на Левски е много далеч от този, които
Коментари Харесай

Делио Роси: И Господ е имал нужда от 7 дни да направи света

Настоящият тим на " Левски " е доста надалеч от този, които неговият старши треньор Делио Роси желае да вижда, съобщи самият той в изявление за клубния уеб страница на " сините ".

Италианецът изясни, че неговото предпочитание е " Левски " да бъде атрактивен, да вкарва голове и да печели мачове, само че това е допустимо единствено с работа, дисциплинираност на терена и дълготрайна тактика.

" Левски, който имам в главата си, сигурно е доста надалеч от това, което се вижда в този момент. Но към този момент " Левски " има гръбнак и основа, които би трябвало да бъдат усъвършенствани и приключени. Със сигурност желаеме да бъдем тим, който води и диктува играта. Това не значи, че няма да има сложни моменти или че няма да се пазиме, в случай че играем с по-силен тим. Трябва постоянно да имаме опцията да спечелим мача ", съобщи Роси.

" Искаме най-хубавото. Аз го споделих и като пристигнах. Не мога да продам нещо, което нямам. Не мога да продам бъдещето. Мога да направя по този начин, че бъдещето да бъде по-добро. Мога да го реализира единствено работейки, тъй като желая да бъда съден по това, което върша, а не по това, което споделям. В това изявление мога да бъда и по-симпатичен, само че в случай че тимът не демонстрира на терена, че е на равнище, това остават единствено празни приказки ", добави той.

" Левски " има потребност от поддръжка и доверие. Във футбола и в живота някой като дава доста, чака да получи толкоз или повече. Много пъти не се случва по този начин. Даваш доста и правиш нещата на най-много, само че не получаваш резултат незабавно. В дълготраен проект тази тактика се отплаща, а в кратковременен - не. Всички желаят всичко незабавно, само че такова нещо няма ", продължи италианецът в изявлението за клубния уеб страница.

" Дойдох, откакто шампионата беше почнало. Дойдох в непозната действителност, познавайки малко играчите. Опитвам да въведа неща, които мисля за верни. Аз съм пристигнал, с цел да дам и да се подобря като треньор и човек. Взимайки под внимание културата и традициите на хората, футболистите, ръководителите и почитателите, не мога да пренеса напълно мисленето си, без да се преценявам. На някои правила държа, тъй като ги считам за правилни, само че това е още една фаза, чийто ключ пробвам да намеря ", съобщи още италианският треньор.

На въпрос за възможностите на " Левски " да завоюва Купата на България, Роси отговори: " Изиграхме единствено едно посещение. Честно казано, не познавам доста от тимовете от Първа лига, а още по-малко тези от Втора лига или от по-ниските групи. Свикнал съм да правя оценка уговорките един по един. Когато ми споделят, че след три седмици имаме този тим, а след четири - оня, аз съм фокусиран върху тренировката през днешния ден. Това е основата, с цел да направиш по този начин, че да посрещнеш всеки ангажимент на максимума на опциите си ".

" Българският футбол е в еволюция, в междинна фаза. Има тимове с по-високи качества от другите, само че видях, че желаят да предложат нещо ново. Може и да не съумяват, само че видях треньори, които се пробват да наложат нещо свое. Съревнованието ще направи по този начин, че да има усъвършенстване. Може би не незабавно, само че в бъдеще. Първенството е отворено към доста играчи от други страни и континенти, а глобализацията усъвършенства техническите качества ", приключи той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР