Настоящият министър на финансите Асен Василев да бъде и вицепремиер

...
Настоящият министър на финансите Асен Василев да бъде и вицепремиер
Коментари Харесай

Вече е сигурно: Асен Василев, а не Денков, ще е вицепремиер след ротацията

Настоящият министър на финансите Асен Василев да бъде и вицепремиер в държавното управление, подкрепено от ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " след ротацията, която ще се случи сред 5 и 10 март, настояват няколко източника на Lupa.bg от високите етажи на властта. Подобни клюки вървят от дни, а през днешния ден такова изявление направи и ръководителя на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ, който е на посещаване в Индия и Виетнам. Преди дни за същото загатна и считания за непосредствен до ГЕРБ Георги Харизанов.

В актуалното държавно управление Николай Денков е министър председател, а Мария Габриел в министър на външните работи и вицепремиер. От изявлението на Желязков обаче оказва се, че най-близкото място до премиера на ГЕРБ при ротацията ще заеме Асен Василев, а Николай Денков евентуално ще бъде министър на образованието.

По-рано в петък (5 януари) медии оповестиха, че ГЕРБ разчита новото държавно управление да бъде определено с нейния първи мандат. А потърсен за реакция от Българска телеграфна агенция, Христо Иванов от " Демократична България " съобщи, че договарянията по тематиката предстоят.

Отношението на ГЕРБ и Борисов към министъра на финансите Асен Василев се обрисува като доста нееднознчно. От най-яростни критици един към различен, в този момент двамата демонстрират единодушие в голям брой аспекти: Борисов похвали Василев за Бюджет 2024 и за отхвърли от съветски петрол; Василев индиректно зае страната на ГЕРБ и ДПС по сюжета с шефа на " Пирогов " ; Борисов единствен обществено не възрази против желанието на министъра на финансите да се продават земи от Държавния аграрен фонд.

В началото на юни, когато се договаряше първия взаимен кабинет на ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " Николай Денков първо уточни и Асен Василев за вицепремиер, дружно с Мария Габриел. Едва няколко часа по-късно обаче в неофициални диалози в коридорите на Народното събрание това беше несъмнено като " техническа неточност " и вицепремиер остана единствено Мария Габриел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР