Наставникът на ЦСКА 1948, Тодор Янчев, даде ексклузивно интервю за

...
Наставникът на ЦСКА 1948, Тодор Янчев, даде ексклузивно интервю за
Коментари Харесай

Тодор Янчев пред Nostrabet: Целта е класиране за Европа, на българските футболисти им пречи липсата на постоянството - Извън терена

Наставникът на ЦСКА 1948, Тодор Янчев, даде извънредно изявление за. Специалистът за пръв път ще има опция да е старши треньор на тим от елита на България, споделяйки, че вълнението е огромно, както и чувството за отговорност върху плещите. Бившият халф сподели, че задачата пред него е да класира „ алените “ за Европа.

Младият треньор не пропусна да показа и усещанията си от последните изяви на националния ни отбор. Янчев похвали работата на Младен Кръстаич и съобщи, че България още веднъж има надарени играчи, само че посочи, че неналичието на неизменност постоянно е проблематично и спъва развиването на младите ни играчи.

Здравейте, господин Янчев. Предсезонната подготовка към този момент е в ход. Какво е настроението в ЦСКА 1948?

Да, стартира подготовката. Виждам упоритост и предпочитание във всички играчи. Оттук насетне това е причина за по-добра работа по време на лагера, както и за поемането на отговорност на терена.

Какви са задачите до края на сезона след този толкоз мощен първи полусезон?

Целта е да се стигне за пръв път до присъединяване в Европа. Пътищата са два – или през положително класиране в шампионата, или през Купата на България.

За пръв път сте старши-треньор. Какви страсти доминират у Вас предвид на огромния скок в развиването Ви като ментор?

Емоциите са позитивни, дълго време се готвех за тази стъпка и пристигна време в този момент да я направя. Доста съм благополучен, само че и чувствам голяма отговорност пред мен и се надявам да извърша всички упования.

Какъв жанр на игра може да чакаме от ЦСКА 1948, откакто досега пресата и офанзивния метод на игра бяха на респект?

Винаги, когато се бориш за нещо огромно, би трябвало да се играе офанзивно. При нас задачите са високи, както казахме, тъй че ще се опитаме да играем добре, само че и да побеждаваме, тъй като точно успехите са най-важните във футбола.

В клуба работи и един Ваш добър познайник в лицето на Стойчо Младенов. Разговаряте ли и допитвате ли се за мнението на един от огромните експерти у нас?

Да, господин Младенов също е в клуба. Дълги години съм му бил асистент. Учил съм се от него и съм щастлив, че съм имал опция да абсорбирам от него. Сега той заема различен пост в клуба, до момента в който аз пускам своя път в треньорството. Всеки си има своя роля и ще желае да реализира максимума в нея.

Трансферите при Вас не престават да идват, както виждаме и през последните дни. На кои позиции ще търсите към момента укрепване?

Виждате, че трансферната политика при нас е отворен развой. Привлякохме двама нови играчи, които са гледани и мечтани. Имаме и още набелязани състезатели, като имаме потребност от още попълнения. В хода на трансферния прозорец ще се опитаме да притеглим още състезатели, за което благодаря на управлението, което прави всичко допустимо, с цел да ни обезпечи всички условия за триумф.

Между първия и втория полусезон се получи много огромна пауза – цели 3 месеца. Как се отразява това на футболистите и тяхната форма?

Неведнъж играчите е трябвало да се оправят с много дълга зимна пауза. И аз съм бил футболист и знам чудесно защо става въпрос. Докато няма някаква нова система за шампионата, то ще продължим да работим по този метод, с цел да се нагодим към сегашните условия. Свикнали са играчите да водят подобен подготвителен лагер. При смяна на формата на шампионата може да имаме и единствено една сходна подготовка, само че това е в областта на хипотезите, на този стадий.

Бихте ли подкрепили възможната концепция да се промени календара на шампионата, с цел да се играе във формат пролет-есен?

Идеята да се реалокира шампионата във вид пролет-есен се върти в пространството, само че решението би трябвало да се вземе от футболния съюз. Необходимо е да се направи една преценка дали родните отбори ще са в оптимална кондиция по време на провеждането на европейските клубни шампионати, по тази причина въпросът евентуално не е за мен, а за хората в БФС.

Да приключим и с взор към националния тим. Премина една спорна година, която въпреки всичко имаше сполучлив край. Какви са Ви усещанията от работата на Младен Кръстаич?

Да, при Кръстаич има много позитивни резултати, които приказват за положителната работа на треньорското управление. Групата ни за Евро 2024 е много тежка, фактически, само че всяко ново начало е комплицирано. Оптимист съм, изключително предвид на подмладяването на на националния тим. Понякога може да се получават слаби мачове, само че наклонността е позитивна и това е причина да мечтаем за по-добро бъдеще в близко бъдеще.

Какво мислите за новата генерация играчи и има ли родни национали, които могат да стигнат до най-високото равнище?

Винаги през годините България е разполагала с надарени футболисти и генерации, като цяло. Основният проблем постоянно е бил неналичието на неизменност, което води и до не до такава степен положителната реализация в дадени моменти на тези генерации. Имаме положителни играчи, само че след 1-2 хубави мача не се вижда постоянството, което би трябвало да върви във възходяща посока.

И за край, господин Янчев – какво си пожелавате в персонален и професионален проект през идващите 12 месеца?

Пожелавам здраве както на нашите играчи, по този начин и на всички хора в България, защото последните години бяха много тежки. Що се отнася до професионалния проект, бих се надявал да реализираме оптимален брой победи, както и мечтаните триумфи отсега нататък.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР