Наставникът на Борусия (Дортмунд) Един Терзич постигна нещо, което само

...
Наставникът на Борусия (Дортмунд) Един Терзич постигна нещо, което само
Коментари Харесай

От фен до треньора класирал Дортмунд за финал в Шампионската лига

Наставникът на Борусия (Дортмунд) Един Терзич реализира нещо, което единствено двама треньори в клубната история са успявали да създадат, а точно да изведат отбора до край в Шампионската лига.
Прочетете още
Така 41-годишният експерт се подреди до двама именити наставници - Отмар Хитцфелд и Юрген Клоп, под чието управление “жълто-черните ” играла на край в шампионата през 1997 година и 2013 година Покрай вчерашното класиране на тима за решаващия мач за трофея в обществените мрежи набра известност следния факт: през 2012 година Терзич става очевидец на последната купа на Дортмунд в Бундеслига като почитател на “Сигнал Идуна Парк ”. Тогава треньор на отбора е точно Клоп. 12 години по-късно Терзич не е просто последовател, само че и треньор с доближат край в ШЛ и с опцията да донесе втори трофей на клуба в тази конкуренция.

По време на въпросния шампионски сезон 2011/12 Терзич към момента е единствено помощник в един от юношеските сформира на Борусия. Той работи в клубната школа най-малко три години, а през 2013-а взема решение да направи стъпка напред и да стане помощник-треньор в Бешикташ. Две години по-късно той заема същия пост и в Уест Хам. Така се стига до 2018-а, когато той се завръща на “Сигнал Идуна Парк ”. Оттогава насам той заема разнообразни позиции в клуба: помощник, краткотраен ментор, старши треньор, механически шеф, а от лятото на 2022-ра той кара втория си интервал като непрекъснат ментор на “жълто-черните ”. Така във втория си цялостен сезон като старши треньор на BVB той изведе клуба до общо трети край в ШЛ.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР