Наскоро срещнах мой приятел. Да речем Пешо. Питам го: как

...
Наскоро срещнах мой приятел. Да речем Пешо. Питам го: как
Коментари Харесай

Уви, аз съм трапер

Наскоро срещнах мой другар. Да речем Пешо. Питам го: по какъв начин си?. „ Мани, мани, ми дава отговор. Мисля да емигрирам “ „ Защо бе! “, учудих се. „ Ами, виж в този момент. При комунизма преследваха и гонеха педерасите. След 10-ти ноември стана съвременно да си хомосексуалист. Ето, скоро излизат на церемониал из цяла София “, дава отговор Пешо. „ Е, и! “, още по учудено подвигам вежди. „ Братче, доста се притеснявам, че ще стане наложително да си хомосексуалист и се поканвам да емигрирам “, добави Пешо. Нали се досетихте, че ви описах анекдот. Май сбърках. Не трябваше да използвам тази звучна българска ругатня „ хомосексуалист “, само че пък се укротявам, че щом е употребена в анекдотичен род, няма да отнеса някоя правозащитна анатема. Затова ще използваме общовъзприетия формален термин – хора с нетрадиционна полова ориентировка.

Какво да ви кажа уважаеми, читатели? Нали виждате, че светът напредва със скоростта на новите технологии. Без тях няма напредък. Но ето, че напредва и в разбирането за любовта – духовна и плътска. Значи към този момент няма нищо неприятно в това мъже да се държат за ръчички и гледат в очите като щастливи гълъбчета. Или пък дами да си поддържат връзка с вдървени езици. Натам вървят нещата, драги – нетрадиционната обич става обичайната, а пък обичайна стартира да се възприема като нетрадиционна. Ох, нещо се обърках, а не съм пил. Дали да не стартира изначало логическата еквилибристика. Не, ще се откажа, тъй като няма място. Срещнали се две русокоски и едната се похвалила: муцка нощес имах полово прекарване. „ Какво, какво? “, полюбопитствала другата. „ Ами нощес ме чукаха и позата беше извратена – аз изпод, а той от горната страна, показа си! “, обяснила първата. Ако си спомняте тази поза си беше класика, а другите – полови извращения. Сега се оказва, че класиката е извратена, а извращенията са класика…. Пак се обърках. И се сещам за оня, дето споделил, че нетрадиционната обич може да стане наложителна и се кани да бяга. Не знам за какво, само че си напомням какъв брой нетрадиционалисти след 10-ти ноемри обитаваха във властта – и в изпълнителната, и в законодателната. Имаше и такива, които заемаха висши, даже най-висши държавни постове, само че какво натвориха е друга тематика.

Не споделям, че е неприятно, нали би трябвало да се равняваме по интернационалния опит – вижте Германия, вижте Сърбия, вижте….. Ето вукално преди дни у нас избухна скандал – един нетрадиционалист бил в една партия, след това прехвръкнал в друга, а там не го щат и след два дни го изгонили. А локалният партиен началник подал оставка. Лоша работа. Виждате ли какъв брой главоболия ни основават тези ексцентричиви схващания по какъв начин да се обичаме.
Мисля, че патриархалните разбирания на българина за любовта и секса са за наше положително. По принцип ние сме консервативно настроена нация в това отношение и по този начин би трябвало да бъде. Адмирирам ги. Изследване на ценностните настройки на българите през 2017г. сподели мощно консервативно отношение към еднополовите бракове. Над 80% от интервюираните са срещу тях и не утвърждават опцията хора от един пол да осиновяват деца.

Именно този здрав дух на българина, философското му схващане за обществената функционалност и билогичното предопределение на мъжа, на дамата и на семейстовото са му помогнали на ветровия кръстопът да сътвори страна и да оцелее. За положително или за зло хан Аспарух е минал Дунав, побил меча и отсякъл: тук ще бъде! Баща ми, господ да го елементарни, страховит харамия беше, обичаше чашката, не прощаваше на дамите и един път ми сподели, откакто гледал следващия прайд по малкия екран: сине, запомни от мен: в случай че в една нация мъжете стартират да пикаят клекнали, тя си отива, умира. Прав е. А аз бих попитал някой нетрадиционно насочен по какъв начин се е родил? Как се е появил на този свят, по какъв начин е заченала майка му? Да не би да е помирисала маргаритка? Ако я нямаше традицията, нямаше да го има и него – нетрадиционния. Мисля си, че не ни чака положително, в случай че тръгнем против извековечните обичайни закони – включиелно и тези за възпроизводство на човешки жанр.

Но с цел да разберете, че не съм мракобес, ще ви кажа: дано всеки си обича, както откри за добре. Нали по тази причина гътнахме „ омразния “ тоталитаризъм и възцарихме демокрацията – с цел да може всеки да си избира свободно любовта в живота и колегата в леглото, с който да мачка чаршафите. Но за какво, уважаеми нетрадиционно влюбени, би трябвало да демонстрирате обществено пристрастията си. И да вършиме отново церемониал, който през днешния ден за следващ път ще блокира столицата. Струва ми се, че вашият ищах се изражда в тирания, тъй като толкоз служители на реда не са охранявали Европредседателството. Вашият прайд го задмина по пищност. Ами в случай че анонимните алкохолици и те решат да манифестират. Или лудите? Ами и в случай че аз реша да парадирам, че съм естествен, че обичам дамите, че одобрявам красивите си колежки и съм им хвърлил око? И ще желая и мен да ме охранява полиция. Ако всеки тръгне по улиците да си го размахва, къде ще му излезе краят. Полицията няма да насмогне и ще се наложи да въведем военно състояние.

А в този момент, с цел да спазя условията на жанра, ще ви опиша отново анекдот, с цел да подплатя заглавието. Уморен, брадясал и потен трапер след уморителен лов влезнал в бара. Имало единствено една дама и седнал до нея. Ударил три уиските и я попитал „ галантно “: ти каква си ма? „ Лесбийка “, дала отговор дамата. Мъжагата се почесал по тила и попитал какво е това? „ Сутрин, като стана, мисля за жена, на обед мисля за жена, вечер мисля за жена. Не мога без жена “, дала отговор дамата и се умълчала. След малко тя пък го попитала: а ти какъв си? „ И аз съм лесбийка “, отговори траперът. По тази логичност и аз съм трапер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР