Наскоро National Geographic публикува своя The Cool List for 2024

...
Наскоро National Geographic публикува своя The Cool List for 2024
Коментари Харесай

Европа доминира в списъка на National Geographic с най-вълнуващите за посещение места през 2024 г.

Наскоро National Geographic разгласява своя The Cool List for 2024 - сбирка от 30 дестинации по света, които са най-вълнуващите места за посещаване през идната година.

Европа господства в листата с 13 места, в това число пътешестване до целия континент с трен. Шест места в Северна Америка са посочени в листата, като три са в Съединените щати.

Тъй като пътешествениците не престават да търсят по-евтини други възможности, по-малко посещаваните от туристи дестинации стават все по-популярни.
 Lonely Planet разгласи Best in Travel 2024 - кои са местата, които да посетим следващата година
Най-добрите дестинации, които да посетим през 2024 година

Отново с българско наличие

Най-вълнуващите туристически дестинации за 2024 година

Европа
Албански Алпи, Албания Белфаст, Северна Ирландия Емилия-Романя, Италия Европа с влак Галоуей и Южен Еършир, Шотландия Нордланд, Норвегия Северен Йоркшир, Англия Помпей, Италия Саймаа, Финландия Тарту, Естония Еврото, Германия Валета, Малта Уелс Дивият Атлантически път, Ирландия  Снимка 645936

Отличително място в Европа е Тарту, Естония. Според Nat Geo естонците считат града за " културното и интелектуално сърце на страната ". Тарту е на 177 км от Талин, столицата на Естония.

Тарту е дом на най-стария университет в страната, разгласен от ЮНЕСКО за град на литературата и е определен за една от европейските столици на културата за 2024 година

Северна и Южна Америка
Пустинята Атакама, Чили Лима, Перу Ню Йорк, САЩ Маями, Флорида, САЩ Доминика Нова Скотия, Канада Тексас, САЩ Полуостров Юкатан, Мексико Влажните зони Ибера, Аржентина
Три места в Съединени американски щати са класирани като най-вълнуващите дестинации през 2024 година Тексас се откроява измежду листата, тъй като през 2024 година хората в централен Тексас ще могат да видят цялостното слънчево затъмнение, планувано за 8 април.
 Снимка 645937

Очаква се Форт Уърт, Сан Антонио и Остин да предложат най-хубавите гледки към астрономическото събитие.

Остин, Тексас, продължава да бъде трогателен град за посещаване. Проучване на SmartAsset демонстрира, че цената на жилищата е скочила с 354% в града през последните 25 години.

Докладът за благосъстоянието на Henley and Partner за 2023 година дефинира Остин като най-бързо развиващия се град за милионери в Съединени американски щати. Според отчета градът в Тексас е отбелязал растеж на милионерите от 102% от 2012 до 2022 година, написа CNBC.
 Секс туризъм по света и за какво страната, в която секс промишлеността е най-развита, е в Европа
Страната, в която секс промишлеността е най-развита, е в Европа

Ето по какъв начин наподобява топ 10

Африка
Акагера, Руанда Сухите гори Андрефана, Мадагаскар Сиера Леоне
Според Nat Geo Сиера Леоне е една от най-вълнуващите за посещаване страни през 2024 година Международното летище във Фрийтаун получава главен ремонт през 2023 година и доста пътища също се обновяват.
 Снимка 645934

В отчета се загатва, че туризмът процъфтява в Западна Африка. Първият Hilton в Сиера Леоне би трябвало да отвори порти идната година. Други парцели също ще разширят портфолиото си в страната през 2024 година

Азия
Сиким, Индия Тайнан, Тайван Сиан, Китай  Снимка 645941

Сиким, Индия, е един от най-малките щати в страната. Районът предлага на посетителите опция за преходи и разглеждане на планински манастири. Над една четвърт от Сиким, Индия, е покрита от народен парк Khangchendzonga - обект на международното завещание на ЮНЕСКО.
 5 от най-луксозните ски курорта в Европа
5 от най-луксозните ски курорта в Европа

Франция несъмнено води по брой места в селекцията

Австралия
Виктория, Австралия  Снимка 645933

Въпреки че Австралия е известна със своите плажове, Виктория има богата история на богати на минерали горещи извори. Селекцията на National Geographic обръща внимание на пътеката Great Victoria Bathing Trail, която свързва термални извори и морски бани по пътя от 901 км, който минава през огромния град Мелбърн.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР