Нашествията на медузи край плажовете на Средиземно море са пряко

...
Нашествията на медузи край плажовете на Средиземно море са пряко
Коментари Харесай

Нашествията от медузи по Средиземноморието зависело от фазите на луната

Нашествията на медузи край плажовете на Средиземно море са директно свързани с лунния календар, откри израелско изследване, представено от Франс прес.

Ако летовниците желаят да избегнат мъчителните опарвания от тези животни, те би трябвало да се вгледат по-скоро в Луната, в сравнение с в морската простор, отбелязва организацията. Идването на медузите, които са безконечният призрачен сън на курортистите, е по-често в средата на лунния месец, преди и по време на етапите на пълнолуние.

Изследването могло да откри и идеалната температура за тези мекотели – те обожават топлите води сред 28.2 и 30 градуса по Целзий.

Проучването, ръководено от Ави Алгази, било поръчано от Националната електрическа компания на Израел. Медузите съставляват огромен проблем за нея. Всяко лято безчет медузи биват всмуквани от помпените системи на израелските електрически централи, като по този метод задръстват инсталациите. От тях страдат най-много филтрите.

Според Ави Алгазир резултатите от изследването ще бъдат от изгода освен за Националната електрическа компания на Израел, само че и за всички страни, разрастващи туризъм по средиземноморското крайбрежие.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР