Нашата компания се занимава с изработката на метални детайли: прецизни

...
Нашата компания се занимава с изработката на метални детайли: прецизни
Коментари Харесай

Стефан Воденичаров: Министерство на земеделието и храните помага много, особено за купуване на оборудване, което не можеш да си позволиш

„ Нашата компания се занимава с направата на железни елементи: прецизни елементи. Ние сме фамилна компания и търсехме вид, с който да можем да си закупим нужните ни машини, с цел да подобрим индустриалната си активност. “ Това сподели пред. Стефан Воденичаров от " Воденичаров и наследник " ООД - бенефициент по подмярка: 6.4.1 „ Инвестиции в поддръжка на неземеделски действия “ от Програмата за развиване на селските региони (2014-2020 г.).

Той изясни, че с помощта на реализирането на плана си са съумели да купят - CNC струг. „ Ако не беше поддръжката, финансирането, което се обезпечава от Програмата, ние нямаше по какъв начин да си го позволим. Това е скъпа инвестиция за нашата дребна компания “, означи Воденичаров и описа още, че машината е много бърза и с висока продуктивност на избран вид елементи: дребни, с диаметри, кръгли, като валчета. " Кандидатствахме два пъти, като първият ни план не бе утвърден за финансиране. Но не се отказахме и подадохме за същата инвестиция втори план, при различен банкет. При него, успяхме да отговорим на критериите и надлежно ни утвърдиха за финансиране по подмярката. Наложи се да вземем и заем. Поръчахме машината с наши пари и със средства от заема. “ Бенефициентът ни описа, че преди да му изплатят средствата от Държавен фонд „ Земеделие “ е имал на няколко инспекции на място. „ Дойдоха хора и вършиха три или четири инспекции. Идваха разнообразни специалисти. Гледаха и снимаха по какъв начин работи стругът и дали е въведен вярно в употреба. “

Управителят на компанията ни уточни, че се пробват да роботизират произвеждане си и разясни, че дневно е належащо човек да се занимава с машината половин час, а след това тя може да работи безпроблемно през целия денонощно, и по този начин няколко дни подред. 

„ Получихме я преди 6-7 месеца ", заяви Стефан Воденичаров и добави, че това е третият път, в който компанията му се възползва от Програмата за развиване на селските региони. Планират да аплайват още веднъж. " В момента се обитаваме в една остаряла постройка. Покривът е в доста неприятно положение. Правихме непълен ремонт, сложихме ламаринен покрив, преди много години: 2001-2002 година Сега желаеме да създадем по този начин, че покривът да не тече и да сложим слънчеви панели, като инженер към този момент е ние е подготвил план за това ", посочи Воденичаров.

В умозаключение той съобщи, че ограниченията от Програмата оказват помощ доста, изключително за пазаруване на съоръжение, което една дребна компания мъчно може да си разреши. „ С това съоръжение, обаче се надгражда на високо равнище, то е game changer. Има въпреки всичко и административни тежести, само че спрямо изгодите те не са от значително значение. Нужно е да се употребяват и консултантски услуги, с цел да се оправи бенефициентът с кандидатстването и  изпълнението на плана ", изясни още Стефан Воденичаров.

  ***

Материалът е финансиран по Програмата за развиване на селските региони (2014-2020 г.), с поддръжка на Европейския съюз посредством Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР