Нашата демокрация вече е закрита на ниво законодателство, заяви в

...
Нашата демокрация вече е закрита на ниво законодателство, заяви в
Коментари Харесай

Цитат на деня: Демокрацията ни вече е закрита на ниво закони

" Нашата народна власт към този момент е закрита на равнище законодателство ", съобщи в утринния блок на Би Ти Ви политологът Евгений Дайнов.

" Извънредното законодателство, което гласоподаваха това лято, тях просто ги е боязън – тримата огромни, тримата корпулентни – да го приложат ", разяснява той измененията в наказателното законодателство, които дават право човек да бъде арестуван и без да бъде докаран до съд.

Дайнов разяснява и концепцията на ръководещите за промени в Конституцията на България, с които да отпадне отминалостта за следствие на закононарушения по време на приватизацията. Според него зад предлагането се крият две цели – да се унищожат остатъците от Съюз на демократичните сили и да се " опраскат 7-8 индивида ".

" Първата цел е да бъдат доунищожени остатъците от Съюз на демократичните сили. Да се каже – По времето на Костов единствено се крадеше, вие сте наследници на Костов, вие сте крадци, марш от тук. Другата цел е да се ударят двама души – Корнелия Нинова и Иво Прокопиев. И по тази причина тези хора желаят да трансформират Конституцията, с цел да опраскат 7-8 индивида. Това е безумство и няма по какъв начин да стане ", счита той.

Във връзка с електоралната поддръжка към двете съществени политически сили, Дайнов съобщи, че има мъртвило сред две стихии. " На хората не им мирише на избори, на хората не им мирише на политическа рецесия и главните електорати на партиите си седят, както бяха. Когато се раздвижи обстановката, удари политическа рецесия или почнат някакви брожения, или замирише на избори, всичко това ще стартира да се трансформира ", уточни той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР