NASA ще разработи единен стандарт за време за Луната и

...
NASA ще разработи единен стандарт за време за Луната и
Коментари Харесай

NASA ще синхронизира лунното и земното време

NASA ще създаде обединен стандарт за време за Луната и други галактически обекти, за синхронизиране на връзките и предаването на данни сред галактическите кораби, астронавтите и базите, както и с лунните спътници.

Това заяви организация Reuters, цитирайки ръководителя на Управлението за просвета и софтуерна политика на Белия дом (OSTP) Арати Прабхакар.

Както се оповестява, това предписание на американските управляващи е ориентирано към обезпечаване на синхронизация и сигурност на предаването на данни, защото земното време изостава от лунното приблизително с 58,7 микросекунди в денонощие. Поради това от време на време се появяват отклонения и следващи проблеми.

Правителството на Съединени американски щати задължи NASA да показа проект за реализирането на плана до края на 2026 година Освен това, лунното време ще би трябвало да бъде стандартизирано по прилика със земното. На нашата планета часовите зони са стандартизирани по UTC (Universal Time Coordinated, или Универсално координирано време), което се основава на атомните часовници в разнообразни точки на Земята. При...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР